Hordágyon hozták le a hegyről a tűzoltók a bajbajutott túrázót Budaörsön a hétvégén. A katasztrófavédők a sérültet átadták a mentőknek. A hétvégén Nagykovácsinál egy anyuka tévedt el két gyermekével az erdőben.

Két turista sérült meg

Kirándulás közben két ember megsérült hétvégén Budaörsön, az Odvas-hegyen. Az egyik túrázó önerejéből nem tudott a hegyről lejutni, ezért a mentéséhez a katasztrófavédelem segítségét kérték.

Hordágyon hozták le őket

A helyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók kézi erővel, hordágyon közel nyolcszáz méter át hozták le a hegyről a túrázót, majd átadták a mentőknek.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

EZ IS ÉRDEKELHET! „Nehéz szavakat találni, borzalmas, ami történt” – a tragikus motorbalesetben elhunyt Veréb Krisztiánt gyászolják a kajakosok

Anyuka tévedt el két gyermekével

Pénteken, a kora esti órákban érkezett a riasztás a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálathoz, amely szerint egy anyuka és két kisgyermek eltévedt az erdőben Nagykovácsinál.

Megkezdték a keresést

 A kutatómentők a rendőrség koordinációja mellett, együttműködve a területet jól ismerő erdésszel és a Nagykovácsi Széchenyi Ödön Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr Mentési és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Pilisszentiváni Polgárörséggel kezdte meg a keresést.

Mobiltelefonon irányították a segítőket

Az eltévedt túrázók felkészültek voltak, így volt náluk feltöltött mobiltelefon, tudtak koordinátát küldeni, rendelkeztek lámpával és rengeteg gumicukorral. Útjuk során ameddig csak bírta a mobil folyamatos kapcsolatban voltak a családjukkal és így elegendő információt juttattak el ahhoz, hogy az önkéntes tűzoltókkal be tudjuk határolni a keresési területet.

Két útvonalon indultak el

Az egyik kereső csapat Nagykovácsi felől indult útnak, a másik pedig Piliscsabánál állított fel egy  irányítási pontot, ahonnan terepjáróval és quaddal indultak el a lehetséges helyszíneket átkutatni.

Eltévedt turázók Nagykovácsinál – Forrás: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Egy óta múlva megtalálták a turistákat

Egy órával a keresés megkezdése után az eltévedt túrázókat az egyik egység megtalálta. Személyi sérülés nem történt és még a gyerekek is mosolyogtak a kalandon. „Legalább lesz mit mesélni a suliban” – mondta az eltévedt csapat tagja.

NE HAGYD KI! “Oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább” – kórházban kezelik a koronavírussal fertőződött Csepel polgármesterét

Kiemelt kép: Budaörsi mentés – Forrás: Facebook