Kórházban kezelik Csepel polgármesterét. Borbély Lénárd a múlt héten jelentette be, hogy elkapta a koronavírust. Tünetei azóta súlyosabbak lettek, jelenleg oxigént kap, immunrendszere összeomlott és kétoldali tüdőgyulladása van.

Facebook posztban jelentette be

„Sajnos engem is elért a koronavírus. Igazoltan pozitív lett a tesztem és tüneteim is vannak” – írta szerdán Csepel polgármestere Facebook-oldalán, amelyről a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt. A fideszes Borbély Lénárd  bejegyzésében kiemelte, hogy amit tudott, megtett, hogy megelőzze a fertőzést, de így sem sikerült elkerülnie a vírust. 

Újra jelentkezett a polgármester

Hétfő reggel újra a Facebopk oldalán számolt be állapotáról.  „Sajnos a koronavírus megbetegedés óta az állapotom nem javult, csak napról napra rosszabb lett. És ez is elég változó módon. Szombat este már alig tudtam levegőt venni, és így már a beszéd sem nagyon ment. Ki kellett hívni a mentőt és kórházba kerültem”.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Kétoldali tüdőgyulladása van

Borbély Lénárd így folytatja bejegyzését: „Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladást kaptam, az immunrendszerem összeomlott, és a véroxigén szintem folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább. Szombat este óta szteroidos gyógyszert, antibiotikumot és egy további gyógyszeres kezelést kapok. A nővérek nagyon kedvesek és az orvosok is. Köszönöm nekik!”

Oxigént kap

A polgármester szerint jelenleg azért vagy jobban, mert kap levegőt. „Aki ezt nem élte át, az nem is nagyon tudja elképzelni, milyen érzés. Mindenesetre nem könnyű leírni”.

Tartott a koronavírustól

„39 éves vagyok, minden hétköznap sportolok, sokszor hétvégén biciklizni járok, folyamatosan vitamint szedek. Akik körülöttem vírusosak lettek, mindenki könnyedebben vészeli át. Sokkal idősebben is. Ennek persze nagyon örülök! Azt viszont nem gondoltam volna, hogy velem ez történik. Tartottam a koronavírustól, de nem féltem tőle”.

Mindenki tartsa be az óvintézkedéseket

Borbély Lénárd bejegyzése végén arra kér mindenkit, hogy tartsa be a kormányzat óvintézkedéseket, leginkább a saját érdekében.„Kerüljék el a zsúfolt helyeket, a testi kontaktust, ne menjenek tömegbe. Hordjunk maszkot és tartsunk távolságot. A személyes példám jól megmutatja, hogy a koronavírus nem válogat és főleg azt, hogy nagyon alattomos”.

A fotó szerint Farkas Örs maszk nélkül nézte a meccset

Az Index számol be arról, hogy miután a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs maszk nélkül fotózkodott a szombat esti FTC–Újpest rangadón. Farkas Örs később eltávolította a Facebookra kiposztolt fotót, és azt írta, csak a fénykép kedvéért vette le a maszkot.

Varga Mihály is lebukott

A pénzügyminiszter péntek este fél nyolc körül posztolt fotókat a Facebookon arról, hogy Máriaremetén emlékezett az 1956-os forradalomról, arcmaszkot azonban nem viselt. Van olyan csoportkép is, amelynek a kedvéért mindenki megszabadult az alapvető védőeszköztől.  

Kötelező a maszk

A kormány, amelynek Varga Mihály is tagja, rendelete szerint október 23-tól minden tömegrendezvényen és sporteseményen kötelező a maszk viselése.

Kiemelt kép: Borbély Lénárd a kórházi ágyán. Forrás: Facebook