Öt betegétől kért pénzt olyan egészségügyi ellátásért egy budapesti nőgyógyász, amelyet a társadalombiztosítás terhére végzett el. Volt, hogy keveselte a betegtől kapott hálapénzt.

Egy férfi szülész-nőgyógyász szakorvosként dolgozott egy budapesti egészségügyi intézményben. Az orvos  a társadalombiztosítás által finanszírozott ellátás keretében nyújtott szülész-nőgyógyászati beavatkozásokért 2014–2017 között öt ellátottjától pénzt kért, és egyes esetekben kapott is.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Iszonyú félelem és rettegés lesz úrrá az emberen” – sírva beszélt Pataky Attila a koronavírus miatt átélt kínjairól

Előfordult, hogy az orvos a beteg által önként vagy kérésre adott összeget kevesellte. A Fővárosi Főügyészség ötrendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat az orvos ellen.

EZ IS ÉRDEKELHET! A pofátlan orvosbárók rengeteg hálapénzzel húzzák le a betegeket, de ez nem zavarja a minisztert

Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki az orvost, és 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, valamint egymillió forint pénzbüntetésre. 

EZT SE HAGYD KI! Biciklit lopott a csinos szőke Dunaharasztiban, keresi a rendőrség

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett, hogy a vádlottat letöltendő börtönbüntetésre ítéljék, tiltsák el a közügyektől, valamint a foglalkozásától is. A védelem elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért élt perorvoslattal.

Egy sebészt is elítéltek

Idén júliusban egy ortopéd orvos is bíróság elé állt, mert beszólt a betegeinek, ha kevés hálapénzt adtak. Az orvos egy budapesti klinikán dolgozott. Hogy milyen ítéletet kapott, azt ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció