Az egyik Bécsből Budapest felé közlekedő vonat legalább egy órát fog késni, míg egy Debrecenből indult járat meghibásodott. Több menetrend szerinti járat el sem indult hétfő reggel. Van InterCity, amelyik két település között mindenhol megáll.

Nem indult el egy vonat Szolnokról

“A Szolnokról Nyíregyházára 4:50 induló személyvonat (6130) nem közlekedik” – adta hírül hétfő hajnalban a Mávinform. Az utasok a Ceglédről 4:48-kor elindult, Szolnokról 5:10-kor tovább induló, Debrecen és Nyíregyháza irányába közlekedő, IC 682-es számú Tokaj InterCity vonattal utazhatnak tovább. Ez a szerelvény Szolnok és Nyíregyháza között minden állomáson megáll a mai napon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zsúfoltság várható az InterCityn

Az InterCity szerelvényen vélhetően az átlagosnál többen fognak utazni, így zsúfoltságra kell számítani. Minden bizonnyal a járat aligha fogja tudni tartani a menetrendjét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A Karcagról Debrecenbe tartó vonattal is gond van

Karcagról 6:56-kor indult el Debrecen irányába a 6040-es jelű személyvonat. Ez azonban az eredeti menetrenddel ellentétben csak Püspökladányig közlekedik. “A karcagi utasok a következő, Karcagról 7:36-kor Debrecenen át Nyíregyházára induló személyvonattal (6150) utazhatnak” – írja a Mávinform.

Óriási késéssel érkezik egy vonat Ausztriából

Salzburg, Bécs irányából 60-70 perc késéssel érkezik Budapestre a Kálmán Imre EN-vonat. Várhatóan 10:30-ra fog beérkezni a szerelvény a Keleti pályaudvarra.

További problémák Debrecen környékén

A Debrecenből 4:51-kor Fehérgyarmatra indult 6310-es jelzésű személyvonat meghibásodott. Ennek következtében Nyírgelsétől tetemes, várhatóan 60-80 perces késéssel közlekedik tovább. Ennek következtében a Nyírgelséről 6:24-kor Debrecenbe induló 6317-es jelzésű személyvonat nem is közlekedik.

Van azért jó hír is

Veszprém és Herend között megjavították a korábban meghibásodott biztosítóberendezést, tudatta a Mávinform tegnap késő este. Így a két állomás között újból korlátozás nélkül tudnak közlekedni a vonatok. Ma reggel menetrend szerint tudott megindulni a közlekedés Székesfehérvár és Szombathely között.

Ezek is érdekelhetnek!

Kampányt indít a MÁV-Volán csoport

A társaság a munkavállalói elleni támadások megelőzése érdekében figyelemfelhívó kampányt indított. A MÁV-volán csoport a honlapján, a közösségi oldalain a vállalati blogban továbbá óriásplakátokon hívja fel a figyelmet ara, hogy a nézeteltéréseket nem erőszakos úton kellene rendezni. A kampány október elejétől egy hónapon át tart.

Erről mindenkinek tudnia kell

A buszsofőrök, a vonatvezetők, a HÉV járművezetők, a rendészek, a jegyvizsgálók egyaránt közfeladatot ellátó személyek. Éppen ezért az ő bántalmazásuk vagy munkavégzésük akadályozása bűncselekménynek számít. Aki velük szemben erőszakoskodik, súlyos büntetést és akár börtönbüntetést is kaphat.

Megpróbálják megelőzni az incidenseket

A társaság korábban a rendőrség, az önkormányzatok és a közterület-felügyeletek összefogását kezdeményezte. 420 helyszínen több ezer kamera üzemel az utasforgalommal érintett területeken. A buszokon, az elővárosi vonatokon, a személykocsikon és a belföldi InterCity kocsikon is vannak kamerák, amik részben az erőszakos cselekmények megelőzését szolgálják. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció