Két lány invitált bé két férfit egy Hajós utcai vendéglátóhelyre, hogy utána valószínűlenül magas számlát kapjanak a becsábított vendégek. Ezen akadt ki Soproni Tamás, 6. kerületi polgármester.

Régi trükk

Szlovák vloggerek buktatták le azt a helyet, ahová két nő becsábítja őt és a haverját inni a Hajós utcában. A végén lehetetlenül magas számlát kapnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éhes magyarok

27 perces videót készítettek, meglehetősen vicces angolsággal és magyarosch zenével tarkítva azt. Persze a Hungary/hungry kissé primitív szójáték sem marad el. Azaz, hogy a magyarok éhesek volnának. A videót egyébként a 24.hu vette észre.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itatják őket

A lényeg azonban az, hogy a két fiatalembert becsábítják egy bárba, és ott itatják őket, majd valószínűtlenül magas számlat nyomnak a kezükbe. Mondjuk a videó elején arról beszélnek, hogy direkt keresték az ilyen lehúzost helyeket a közösségi médiás értékelések alapján.

A videó

A polgi felháborodik

Ezen háborodott fel a 6. kerületi polgármester. Soproni Tamás azt írja, „a videó alapján a lehúzás célpontjai külföldi férfiak, akiket magyar lányok hívnak be a helyre, ahol egymás után rendelik az italokat (a videóban kb. 20 perc alatt 8 felest, 2 pezsgőt és 2 kólát), majd a közel százezres számlát a külföldiekre verik. Ezt persze csak készpénzben fizethetik.

Snassz Terézvárosnak

A politikus szerint ez egész Terézváros hírnevét csorbítja azért lépésket tesz. Közte van az is, hogy a videó alapján bejelentést tesz a NAV-nál, hiszen a vendégeknek nem biztosították a kártyás fizetés lehetőségét.

Fogyasztóvédelem

A főgyasztóvédelem sem marad ki a feljelentésből a tisztességtelennek mondott árképzés miatt, egyben kéri a vendéglátóhely ellenőrzését.

Ők is lépnek

Az önkormányzat nevében pedig azt ígéri, hogy a kereskedelmi osztályuk fokozott rendszerességgel fog szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végrehajtani a környék vendéglátóhelyein.

Feljelentésre bíztat

Soproni Tamás azt is reméli, hogy az áldozatok bejelentést tesznek a rendőrségen és ha bebizonyosodik, hogy bűncselekmény történt, úgy az önkormányzat jegyzőjének lehetősége lesz akár a hely bezáratására is.

Címlapfotónk PPPeter videójából való.