Dolgoznak a lehetséges újranyitási terven, amely 2,5 millió beoltottnál lépne érvénybe, de 3 millió átoltott páciens esetén már a szállodák is nyithatnának. Az operatív törzs a terv kezdeti szakaszában még csak fokozatos feloldással készül, vagyis nem egy egyszeri, azonnali nyitással.

Készül az újranyitási terv

A most készülő újranyitási tervben először is szépen, fokozatosan szeretnének haladni a nyitással a szakemberek, tehát semmiképp nem egyszerre fogják feloldani a korlátozásokat – írja az Index.

Beoltottak számához kötik a nyitást

A híroldal úgy értesült, hogy a feloldásokat nem a napi halálozások számához szeretnék kötni, hanem a beoltottakéhoz. Így tehát kijelenthető: minél több a beoltott, annál gyorsabban oldják fel az országot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Motiválni akarnak

Ezzel a kikötéssel vagy akár a vakcinaigazolvánnyal tehát nem büntetni akarják azokat, akik nem oltatják be magukat, hanem motiválni szeretnék őket, hogy mihamarabb nyithasson az ország.

Ezt mondta Orbán Viktor

Mint korábban megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök már péntek reggel is arról beszélt, hogy a két és fél milliós átoltottság elérése lesz most elsősorban a cél. A kormány úgy tervez, hogy a húsvét után elérhető lesz ez a szám.

Ez lesz az újranyitás menete

A tervek szerint elsőként az iskolák nyithatnának újra, valamint a vendéglátó egységek teraszai. Ugyanakkor fontos azt is megjegyezni, hogy az április 19-i nyitás nincs kőbe vésve, de ez az a dátum, amikorra várható a két és fél millió fős átoltottság.

3 milliónál nyithatnak a szállodák

A második ütemben, amikor az átoltottak száma eléri a 3 milliót, a szállodák is ismét kinyithatnak, de természetesen az erről szóló egyeztetések folyamatosan zajlanak.

A konzultációból is merítenek

Február közepén hirdetett nemzeti konzultációt a kormány az újranyitással kapcsolatban. Az eredmények szerint jelentős támogatottsága van annak, hogy ezzel az okmánnyal lehessen egy ideig zárt légterű helyekre menni.

Ez is érdekelhet

Ez is szerepelhet a nyitási tervben

A híroldal értesülései szerint ezt az elemet is beépíthetik majd az újranyitási menetrendbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay