A Győri Járásbíróság megszüntette Fekete Dávid letartóztatását és a letartóztatás fenntartására irányuló ügyészségi indítványt is elutasította. Emellett ellrendelték, hogy a bíróság határozatának kihirdetéséig bűnügyi felügyelet alatt álljon, azaz háziőrizetbe kerüljön.

Nyomkövetőt kap

Ez azt jelenti, hogy az egykori énekes a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el, a rendőrség pedig egy nyomkövető technikai eszközzel folyamatosan figyelni fogja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kényszerintézkedésre szükség van

A bíróság döntése szerint a vádlott esetében a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés továbbra is szükséges, az azzal biztosítani kívánt célok más módon nem érhetők el – írja a Győri Törvényszék.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Bírói szempontok

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, Fekete Dávid akár 15 évre is a rácsok mögé kerülhet, a bíróság a törvényszék közlése szerint a szükségesség, arányosság és a fokozatosság elvét szem előtt tartva döntött a házi őrizet mellett.

Fennáll a bűnismétlés esélye

Ugyan véleményük szerint a szökés és bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, ezek nem olyan közvetlenek és reálisak, mint voltak a letartóztatás elrendelésekor, emellett számos körülmény szól a legsúlyosabb személyi szabadságot elvonó kényszerintézkedés fenntartása ellen.

Családi kapcsolatai fontosak

Fekete Dávid személyi körülményei a bíróság megítélése szerint rendeződni látszanak, családi kötődése és kiskorú gyermekei iránti érzelmei miatt kisebb az esély a szökésre – írja a Blikk. Lakhatása és megélhetése biztosítottnak látszik, emellett a bűnismétlés veszélye is csökken.

Folyamatosan ellenőrzik

A bíróság álláspontja szerint a szökés és bűnismétlés lehetőségének megakadályozása a bűnügyi felügyelet elrendelésével is elérhető, a bíróság által előírt magatartási szabályok ellenőrzése mellett.

Autókkal kereskedett

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, tavaly május elején letartóztatták Fekete Dávidot. Az egykori Megasztár énekese autókkal üzletelt, azonban a vásárlói sosem látták az autót vagy annak az árát. Az énekes több embert is megkárosított. Egyik áldozata azt állítja, hogy Fekete Dávid bűnszövetségben követte el azokat a bűncselekményeket, amelyek miatt eddig előzetes letartóztatásban ült, ugyanis az egykori énekest most kiengedik. 

100 milliós csalás

Az egykori megasztárost azzal gyanúsítják, hogy közel 100 millió forint összegű kárt okozó csalást követett el. Földönfutóvá tett számtalan embert és a saját családját is tönkretette anyagilag.

A saját feleségét is átverte

Amikor Dávidot letartóztatták a felesége is feljelentést tett ellene, ugyanis kiderült, hogy az asszony nevével alapított cégeket, ezeknek a vállalkozásoknak 73 milliós adóssága van, aminek sorsáról semmit nem tud az immár három gyerekét egyedül nevelő anya. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fekete Dávid – Forrás: TV2