A nemzeti ünnepen is volt dolga a rendőröknek, mentőknek, tűzoltóknak. Kigyulladt Budakeszin a rehabilitációs intézet, meghalt egy motoros a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál és egy turistát kellett megmenteni a Rám-szakadék közelében Dömösdnél.

Lángok és nagy füst a rehabilitációs intézetnél

Hétfő délután kigyulladt az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet egyik épülete Budakeszin. Az épület egyik különálló, faszerkezetű melléképület gyulladt ki – írják a Budakeszi Hírmondó Facebook oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Az erdőre is átterjed

A tüzet a helyszínre érkező fővárosi- és helyi, hivatásos- és önkéntes tűzoltók, illetve a katasztrófavédelmi egységek közösen eloltották. A lángok a közeli erdőre is átterjedtek, személyi sérülés nem történt. EZ IS ÉRDEKELHET: Könnyen ráfázhatsz most az erdőkben ha azt sem tudod, hogy szabad-e ibolyát szedni

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Lehet, hogy gyújtogatás történt

A tűz keletkezésével kapcsolatban egyelőre az idegenkezűséget nem zárták ki. A helyi lap úgy tudja az épületben műanyag és gumi is lángra kapott, ennek a szaga érezhető volt a környéken.

Halálos baleset

A nemzeti ünnepen meghalt az a motoros, aki felborult járművével a 14. kerületben a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A közlemény szerint az 50 éves férfi a kórházba szállítása után meghalt.

Sérült turista

Közben bajba jutott embernek segítettek az esztergomi hivatásos tűzoltók Dömös térségében. A tűzoltókat a Rám-hegyhez riasztották.

Mentőautóhoz vitték

Kiderült, hogy egy kirándulónak megsérült a lába. Az egység a mentőkkel közösen levitte a turistát a mentőautóhoz.

Turisták a Rám-szakadékban

Forrás: Facebook

A Rám-szakadékban rekjedtek

Tavaly júniusban írtunk arról, hogy egy háromgyermekes kiránduló család kért segítséget a rendőrségtől, mert Dömösnél, a Rám-szakadékban rekedtek a nagy esőben.

Nagyon fáztak a gyerekek

A család tagjainak nem volt esőkabátja, a ruházatuk teljesen átázott, és a gyerekek nagyon fáztak. Az esztergomi rendőrök azonnal a segítségükre siettek és a megadott helyen megtalálták őket, majd a felmelegített szolgálati gépjárművel a parkolóban hagyott autójukhoz vitték a családot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Ég az OORI – Forrás: Facebook/Budakeszi Hírmondó/Gyabronka Péter