65 éves korában elhunyt Kelemen Csaba színművész, az egri Gárdonyi Géza Színház tagja. A művészt kórházban ápolták halála előtt, ahova koronavírus szövődmények miatt került.

Meghalt a színész

Elhunyt Kelemen Csaba, az egri színház tagja. A 65 éves színész koronavírus fertőzött volt, halálát a betegség szövődményei okozták.

EZ IS ÉRDEKELHET! Koronavírusban meghalt egy 13. kerületi általános iskola tanára

A miskolci kórházban kezelték

A súlyos alapbetegségekkel küzdő színművészt, a Gárdonyi Géza Színház tagját a napokban koronavírus-fertőzéssel kezelték a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban.

EZ IS ÉRDEKELHET! A Máltai Szeretetszolgálat 200 gondozottja és 100 dolgozója kapta el a koronavírust: a gödi Gondviselés Házában azonosították az első fertőzöttet

A színház közölte a hírt

Az egri  Gárdonyi Géza Színház társulata megrendült lélekkel tudatja, hogy Kelemen Csaba színművész, kollégánk, ma hajnalban, 2020.október 26-án, 65 évesen elhunyt. 31 éve színházunk tagja, 1989-től játszott Egerben – írják a színház Facebook oldalán.

Pár hete még játszott

Kelemen Csaba október elején még próbált a Gárdonyi Géza Színházban: Örkényi Vilmos báró szerepében Csiky Gergely A nagymama című vígjátékában.

EZ IS ÉRDEKELHET! Müller Cecília: A következő napokban a felesleges kontaktokat el kell felejteni

Sasvári Sándor barátjaként szerette

Barátjaként szerette őt, az egyik leghíresebb magyar musicalszínész, Sasvári Sándor. Ő így búcsúzott tőle: „ Drága Barátom, Csabám, Ferencem, Jánosom! Isten Veled! Kimondhatatlan a fájdalom, ami a lelkemben tombol! Hiányod felfoghatatlan!”

1980-ban diplomázott

Kelemen Csaba a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1980-ban szerzett diplomát, 1982-ig a debreceni Csokonai Színháznál, 1982-89-ig a budapesti Radnóti Miklós Színháznál volt szerződésben. 1994 óta az Agria Játékok Kft. ügyvezető igazgatója volt, és 78 színházi bemutató előadás szervezője. Közreműködött Csíksomlyón az Egri csillagok musical előadásában is.

Kiemelt kép: Kelemen Csaba emlékhely az egri színház előtt – Forrás: Facebook