A görög pólócsapat végig vezetett, olykor döntetlen volt, a magyarok ellen a tokiói olimpián a döntőbe jutásért zajlott mérkőzésen.

Három gólos vereség

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-os vereséget szenvedett a görög csapattól a tokiói olimpia elődöntőjében, így a vasárnap bronzéremért játszhat.

A szakértő szerint nem így kell játszani

Madaras Norbert az állami tévé szakértőjeként arról beszélt a meccs után, hogy nem így kell hozzáállni egy mérkőzéshez. Az olimpiai bajnok pólós szerint a bírokkal semmi hiba nem volt, “itt nem szabad fejeket vágni, mutogatni” a játékvezetők felé.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

A védekezés elfogadható volt

Märcz Tamás együttese támadásban nem volt hatékony, és néhány hiba elegendő volt a görögöknek ahhoz, hogy szinte végig vezetve diadalmaskodjanak. A magyar válogatott vasárnap közép-európai idő szerint 6.40-kor a Szerbia-Spanyolország elődöntő vesztesével játszik majd a bronzéremért.

Szörnyen játszottunk, sokkal jobban haraptak

Jansik Szilárd a mérkőzés után elismerte, hogy rosszul játszottunk. A csapat játékosa azt mondta, hogy szörnyen érzi magát, “nem tudom, hogy ezt miképpen lehet megemészteni”.

A szövetségi kapitány szerint jól védekeztek

A nagy lövőiket kikapcsoltuk, de mások jöttek helyettük – értékelt Märcz Tamás. A szövetségi kapitány szerint a görögök nagyon jól blokkoltak és ez döntő volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hogyan tovább?

A görögök történtük során először játszhatnak olimpia döntőt, míg a magyarok a 2008-as pekingi diadal óta első érmüket szerezhetik. A magyar válogatott vasárnap közép-európai idő szerint 6.40-kor a Szerbia-Spanyolország elődöntő vesztesével játszik majd a bronzéremért.

A nők sem jutottak a döntőbe