Óriáskígyót talált egy nő egy Pest megyei réten. Több vadállatbefotót értesített, mindenhol elhajtották. Both Zoltán segített neki, aki teljesen kiakadt azon, amit talált. Az elmúlt napokban több óriáskígyó került elő Budapest környékén, vélhetően több gyűjtő most szabadult meg az állatától.

Meglátta a kígyót

Kutyasétáltatás közben egy hölgy meglátott egy kígyót, ami szerinte nem őshonos a méretei és a színezete alapján sem. Készített róla a távolból egy fényképet, és megtette a bejelentést egy állatvédő szervezetnél. Ott azt mondták neki: “biztos őshonos sikló, nem kell vele foglalkozni, ezután a hatóság részéről is hasonló választ kapot – meséli Both Zoltán vadállatbefogó a Szeretlekmagyarországnak.

Majdnem elpusztult

Both Zoltán, hivatásos vadállatbefogó csalódott és kikészült attól, hogy emberi hanyagságból kis híján elpusztult egy óriáskígyó Pest megyében. Nagyon nagy felelőtlenségnek tartja, hogy vannak olyan állatmentők, akik úgy nyilvánítanak véleményt, hogy nem is látták az állatot. | Ezt mindenképpen olvasd el, kattints a címre: “Nem gondoltam, hogy az lesz az utolsó beszélgetésünk” – Ildikó után Zoltán is meghalt, miután megtámadta őket egy kos az erdőben

Ez már a harmadik kígyó

Két hete írtunk arról, hogy óriáskígyót, egy boát találtak Dunaharasztiban, egy hete pedig egy királypiton került elő a belvárosban egy építkezésen. A munkások meglepődtek, egy dobozba tették az összetekeredett, mozdulatlan állatot, most itt az újabb királypiton.

Dühös a vadállatbefogó

„Ezt amúgy nem is értem, hogy telefonon keresztül bárki hogyan is adhat szakértői véleményt látatlanban?! Aztán egy harmadik “állatmentő vagy állatvédő” alapítvány már megnézte a fényképet, és azt mondta rá, biztos, hogy egy gabonasikló, ami ugyan nem őshonos, de ártalmatlan – mondja dühösen a vadállatbefogó.

Both Zoltán a királypitonnal – Forrás: Facebook/Both Zoltán

A kígyó nem egy kutya vagy macska

Megjegyzem, ezek az állatvédő, állatmentő alapítványok, cégek, önkéntesek kutyákhoz és macskákhoz biztosan nagyon értenek, emiatt minden tiszteletem az övék, de könyörgöm, egy egzotikus állat életével játszadoztak 24 órán keresztül.

Egyből látszott, hogy különleges állat

Hála Istennek eljutott hozzám a bejelentő, akit nem nyugtattak meg az addig kapott válaszok, és elküldte nekem a fényképet. Bár eléggé távolról lett fényképezve, de a vastagsága és a színezete alapján egyből láttam, szó sincs őshonos siklóról, se amerikában őshonos gabonasiklóról.”

Életben maradásért küzd

Both Zoltán számára egyértelmű volt, hogy egy igazi ritkasággal királypitonnal van dolga. „A képen egy királypiton van, aki a sok “szakértőnek” köszönhetően most az életben maradásért küzd. A hideg őszi éjszakák miatt teljesen átfagyott ez az Afrikában élő kistestű óriáskígyó.

Átfagyva feküdt

Az állatmentő azt is elmesélte a portálnak, hogy a kígyó állapotát az is tükrözi, hogy egy nap elteltével is ott feküdt átfagyva a mezőn ahol előző nap észlelték, csak pár méterrel arrébb. Most már jó kezekben van nálam.”

Az utolsó pillanatban érkezett

A kérdésre, hogy szerinte túlélheti-e a kígyó az esetet, Both Zoltán azt felelte, hogy ő mindent meg fog tenni érte, és szerinte van is esély rá. Ugyanakkor hozzátette, hogy a nemsokára bekövetkező hideg éjszakákat már biztosan nem élte volna túl, a legjobb esetben 24-48 órája lett volna hátra, ha őt nem értesítik.

Majdnem széttépték a nyestek

Elmondta azt is, az állat testén aggasztó sérülésnyomok vannak: tűéles harapás- és karmolásnyomok vannak rajta, és a kloákája környékén is csúnyán megsérült. Valószínűleg egy macskával vagy nyesttel találkozhatott össze.

Megszökött, vagy kirakták

Arra nem tudott pontos választ adni, hogy honnan kerülhetett a rétre az állat: 50-50 százalék esélyt adott arra, hogy megszökött vagy valaki meg akart szabadulni tőle.

Ezek is érdekelhetnek:

Kiemelt kép: Facebook/Both Zoltán