Éppen New Yorkban, Manhettenben volt aznap az ismert énekes, amikor megtörtént a 9/11 néven elhíresült terrortámadás az Egyesült Államokban. Csak néhány utcányira volt az ikertornyoktól, amikor becsapódott a két repülőgép az épületekbe. Kozso most megdöbbentő részleteket árult el arról, mit élt át aznap reggel.

Ez történt azon a szörnyű keddi napon

Bár már 22 év eltelt, még mindig nem lehet elfelejteni, mi történt 2001. szeptember 11-én. Egy világot rázott meg a hír, hogy terrortámadás történt az Egyesült Államok ellen. A New Yorkban található World Trade Center ikertornyaiba két utasszállító repülőgép csapódott be. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szó sem lehetett balesetről

Amikor az első gép becsapódott az egyik toronyba, sokan azt hihették, szörnyű baleset történt. 8:46-kor ütközött az első utasszállító az Északi toronynak. Amikor 9:03-kor a déli toronyba csapódott egy másik gép, nyilvánvalóvá vált, hogy terrortámadás történt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kozso a történtek közelében volt

Kozso és két hölgy éppen a World Trade Center tetején lévő kilátóba igyekezett azon a kedd reggelen. Az Ámokfutók együttes tagjainak csak azért nem esett baja, mert a lányok nagyon lassan készültek el aznap reggel. Tulajdonképpen ennek köszönhetik ők hárman az életüket.

Az énekes felidézte, mi történt azon a reggelen

Az Ámokfutók frontembere elárulta a Blikk számára, hogy folyamatosan sürgette a lányokat, hogy ne késlekedjenek. A koncertek miatt kötött volt a napi programjuk, és tartott attól, hogy nagy lesz majd a sor. A lányok azonban nyugodtan sminkeltek és cigarettáztak.

Kitört a káosz, amikor becsapódott az első gép

Kozso elmondása szerint rendkívül lassan tudták csak megközelíteni az ikertornyokat. Éppen az épületeket és a környező felhőkarcolókat fotózta az énekes, amikor nagy hangzavar és káosz tört ki. Kozsóék ekkor látták meg, hogy az északi torony füstöl.

Tűzoltók siettek a helyszínre

Az énekes elmondta, emberek rohantak az utcákon. A Brooklyn-hídhoz szerettek volna eljutni, eközben a rendőrök és a tűzoltók a tornyok felé igyekeztek, idézte fel a történteket a lapnak. “A mai napig elérzékenyülök, ha eszembe jutnak ezek a bátor emberek, akik a legnagyobb elismerést érdemlik” – mondta Kozso.

Ezek is érdekelhetnek!

Visszatért az ikertornyok helyszínére

Kozso másnap visszatért az ikertornyokhoz. Elmondása szerint mindent megtett, hogy segíteni tudjon a mentési munkákban résztvevők számára. Számos fotót is készített arról, ami ott fogadta.

Leállt a légi közlekedés

Az esetet követően napokig nem lehetett repülőre szállni, így autóval mentek a lányokkal Miamiba, a következő koncertjük helyszínére. Kozso elmondta, a szeptember 11-én történtek után óriási megkönnyebbülés volt számára visszatérni Magyarországra. Hálás a lányoknak, hogy megmenekültek.

Festményben dolgozta fel, ami történt

Mint ismert, Kozso nem csak énekelni, hanem festeni is szeret. A történteket egy festményben igyekezett feldolgozni. Az alkotást egy amerikai-francia házaspár vásárolta meg tőle. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kozso – Forrás: Facebook