Amikor meglátta a rendőröket a fiatal sofőr, kövér gázt adott és megpróbálta őket minden eszközzel lerázni őket magáról. A cikk végén megnézheted az üldözésről készült felvétel.t

Közúti ellenőrzés elől menekült

A rendőrök intézkedni szerettek volna egy parkoló autó vezetőjével szemben. Amikor azonban a BMW volánja mögött ülő férfi észlelte, hogy közelítenek felé a rendőrök, gyorsan elhajtott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Őrült hajsza vette kezdetét

A fiatal sofőr Budapesten a 15. kerületi Pozsony utcából kezdett menekülni a zsaruk elől. A járőrök több kerületen át üldözték fény- és hangjelzés használatával. Hiába szólították fel többször is, hogy álljon meg, nem akart engedelmeskedni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Másokat és magát is veszélybe sodorta

A rendőrség által közzétett felvételen jól látható, hogy a szürke BMW sofőrje több piros lámpán is áthajtott. Több autóst is fékezésre, irányváltásra kényszerített. Nem volt tekintettel sem mások, sem saját maga testi épségére.

Még a járdára is felhajtott

Amikor úgy érezte, csapdába került, egyszer még a járdára is felhajtott. A videón látszik, hogy két személynek úgy kellett behúzódnia egy kapualjba, még szerencse, hogy észlelték az érkező autót. Egy másik járókelő a parkoló autók közé futott.

Újpestig tartott az üldözés

A BMW sofőrje Újpestig tudott menekülni. Ekkor behajtott egy utcába, amelynek mindkét oldalán autók parkoltak. Pechjére szemből érkezett egy civil autó, így nem volt hova menekülnie.

Azonnal megindultak felé a rendőrök

Ahogy a szürke autó megállt, a rendőrök kipattantak járműveikből és megindultak a renitens személy irányába. Rövidesen el is fogták. Szerencsére senki sem sérült meg az üldözés során.

Előállították a férfit

A 26 éves K. Benjamint előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályára. Gyanúsítottként hallgatták ki, közúti veszélyeztetés bűntettel vádolják. Kiderült azonban, hogy van más probléma is.

Drog hatása alatt vezetett

A férfi kábítószeres befolyásoltság alatt állt, vélhetően ezért is menekült el a rendőrök elől. Ennek kapcsán szintén kihallgatták a fiatalembert. K. Benjamin beismerte a bűncselekményeket.

Részletes vallomást nem tett

Bár nem tagadta, miket követett el, arra azonban már nem volt hajlandó, hogy részletes vallomást tegyen. Az eset még 2021. február 4-én délután történt. Azóta a rendőrök elvégezték a szükséges teendőket az ügy kapcsán. Miután a budapesti rendőrök az iratokat elküldték az illetékes ügyészségnek, hamarosan kiderülhet, hogy milyen büntetést szabnak ki a férfira. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az üldözésről készült rendőrségi videó

Kiemelt kép: a menekülő sofőr elfogásának pillanata – Forrás: Police.hu