Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrök újbudai intézkedésük során tanúsított kimagasló szolgálati tevékenységét ismerte el a jutalommal.

Elismerték a rendőrök munkáját

Kállai László főtörzszászlóst, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 11. kerületi rendőrkapitányságának körzeti megbízottját, valamint Dobos László törzszászlóst, szolgálatirányító parancsnokot belügyminiszteri elismerésben részesítették. Ők voltak azok, akik megfékezték Sz. Szilárdot, aki a fölötte lakóra előbb rátörte az ajtót, majd a lépcsőházban halálos sebet ejtett Baumann Péter rendőr főtörzsőrmesteren. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átadták az elismerést

Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár adta át az elismerést a két rendőrnek. Minderre az országos és a budapesti rendőrfőkapitány jelenlétében került sor.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Baumann Péterről is megemlékeztek

Az intézkedés során olyan súlyos sérülést szenvedett Baumann Péter, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette. Őt Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította. Soron kívül kinevezték posztumusz rendőr főhadnaggyá.

Kiválóan teljesített

A néhai rendőr főtörzsőrmester 2021-es teljesítményével kapcsolatban nem volt semmilyen panasz: kiválóra értékelték. Az esküvőjére készült, családot szeretett volna alapítani. Mindössze 29 éves volt, februárban ünnepelte volna 30. születésnapját.

A rendőrgyilkos megúszhatja a börtönt

Sz. Szilárd könnyen lehet, hogy nem fog börtönbe kerülni. Egyelőre elmegyógyintézetbe küldték. Alaposan kivizsgálják, hogy mitől volt zavart, amikor elkövette szörnyű tettét.

30 napig fogva tartják

Bár az intézkedés során lábon lőtték annak érdekében, hogy ne tudjon elszökni, sérülése nem súlyos. Ezért aztán nem is kellett börtönkórházba szállítani. 30 napra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva.

Ezek is érdekelhetnek!

Elvették tőle az éles eszközt

Azt a tárgyat, amivel Sz. Szilárd a halálos sebet ejtette Baumann Péteren, az intézkedés során egyszer már elvették a rendőrök. A lépcsőház azonban sötétbe borult, ekkor a zavart férfi az egyenruhásokra támadt. Egyikük olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Felfüggesztett börtön alatt állt

Nem először gyűlt meg Sz. Szilárd baja a törvénnyel. Mivel próbaidő alatt követte el a gyilkosságot, akár élete végéig is börtönbe kerülhet. Sok múlik azon, hogy miként ítélik meg azt, hogy milyen állapotban volt a tette elkövetésekor

A vádlott nem beszél

Gyanúsítottként hallgatták ki, ám vallomást nem tett. Sőt, a gyanúsítás ellen panasszal élt. A férfi vélhetően azért nem beszél, mert ügyvédje ezt javasolta neki. Valószínűleg felfokozott érzelmi állapotban követte el tettét.

Állítólag démonokat látott

A fölötte lakó amputált lábú asszony ajtaját még a rendőrök kiérkezése előtt betörte. Több szomszédjának az ajtaján is dörömbölt azon az este, állítólag azért, mert úgy hitte, támadnak a démonok. A lakók elmondása szerint nem ez volt az első alkalom, hogy a férfi ingerülten viselkedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A sérülést szenvedett rendőröket meglátogatják feletteseik – Forrás: BRFK