Új P+R parkoló épül Békásmegyeren, de könnyebb lesz kerekesszékkel és babakocsival is közlekedni.

A P+R rendszerű megállóhelyek részben az autóval, részben pedig a közösségi közlekedéssel ingázó munkavállalók életét teszik majd egyszerűbbé, akik Budakalász, Pomáz és Szentendre és a főváros között ingáznak.

Az Ország úti parkolót építik át és újítják fel, illetve a Batthyány utca és a HÉV-vágányok között új megállóhelyeket alakítanak ki.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Az Ország út mellett a fejlesztés befejezésével a nyugati oldalon 173 darab, a keleti oldalon pedig 37 darab parkolóhely várja majd az utasokat, míg a Batthyányi út mellett 166 új parkolóhelyet adnak át –írja az Óbuda.hu

Összesen 376 parkolóhelyet alakítanak ki. A beruházás részeként többek között új, jelzőlámpás csomópont épül ki a Juhász Gyula utca folytatásában a Batthyány utca új kapcsolataként, buszöblöt kap a Juhász Gyula utca, liftek építésével akadálymentesítik a HÉV peronját, B+R (kerékpáros) parkolókat is átadnak, illetve közmű- és zöldfelületi munkákat végeznek el.

Bús Balázs polgármester évek óta szorgalmazza a kerületi P+R parkolók kialakítását, illetve a HÉV-peron akadálymentes megközelítését a lakossági igényeknek megfelelően.

Kiemelt kép: illusztráció