Közel 9 milliárd forinttal nőtt Mészáros Lőrinc vagyona 2021-ben a Forbes friss listája szerint. A Felcsútról indul gázszerelő ezzel már negyedik éve vezeti a listát. A top 10-et cikkünk végén találja.

Közelít az 500 milliárdhoz

A Forbes összegzése szerint Mészáros vagyona 479,4 milliárdról 488,1 milliárd forintra nőtt idén. Az ország leggazdagabb emberének cége idén megszerezte a Tigázt és a Titászt, amelyek az szaklap becslése szerint mára 183 milliárdot érnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Házasodik a gazda

Mészáros Lőrinc azzal kavarta fel a nyáron a politikai állóvizet, hogy miután elvált, feleségül vette a közismert televízióst. Várkonyi Andreát. A közel sem visszafogott, bár szigorúan zártkörű lagziról, majd a közös életről a BudaPestkörnyéke is részletesen beszámolt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Az a fránya tőzsde

A lista második helyére kerülő Csányi Sándor is remek évet zárt. Az OTP elnöke-vezérigazgatója 75 milliárddal gazdagodott. A bankja szárnyalt a tőzsdén, de jól teljesítettek milliárdos agrárcégei is.

Amikor jobbról támadnak

Csányi Sándor, aki az MLSZ elnöke is a nyáron komoly támadást kapott Bayer Zsolttól. Foci is volt benne, de főleg az volt a baj, hogy Csányi békejobbot nyújtott ellenzéki politikusoknak. Erről így írtunk.

Ahol nincs politikai kapcsolat

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a tavalyi ötödik helye után Felcsuti Zsolt került. A gépiparban befektető üzletember vagyona 286,4 milliárd forint, és a Forbes szerint „a milliárdos az egyik legjobb példa rá, hogy privatizáció, kapcsolatok és állami üzletek nélkül is odajuthat valaki az elitbe”.

Akikről kevesebbet hallottunk, de azért nem ismeretlenek

A negyedik a tavalyi bronzérmes Veres Tibor lett, az ő vagyona 258,6 milliárdról 282,9 milliárd forintra nőtt, az ötödik (a tavalyi hetedik) pedig a fiatalabb Rahimkulov testvér, Ruszlán lett 270,7 milliárd forinttal.

Karácsony Gergely és a kijáróember

A Városháza állítólag eladása ügyében fakadt ki egyszer a Rahimkulov családra a főpolgármester. Pontosabban az egyik vélt emberére. Karácsony Gergely a Fideszt sejti az egész ügy hátterében. Kattintson ide a részletekért!

Politikusnak állna

Az utóbbi időkben a 2022-es választásokon indulni akaró Gattyán György 253,8 milliárd forintosra becsült vagyonával a 6. helyre volt elegendő. Karácsony Gergely egyébként őt is a Fidesz emberének gondolja.

A top 10

  • Mészáros Lőrinc és családja: 488,1 milliárd forint
  • Csányi Sándor: 467,9 milliárd forint
  • Felcsuti Zsolt: 286,4 milliárd forint
  • Veres Tibor: 282,9 milliárd forint
  • Rahimkulov Ruszlán: 270,7 milliárd forint
  • Gattyán György: 253,8 milliárd forint
  • Rahimkulov Timur: 211,4 milliárd forint
  • Demján Sándorné és családja: 197,2 miliárd forint
  • Szíjj László: 190,5 milliárd forint
  • Jellinek Dániel: 189,2 milliárd forint