Az elmúlt 24 órában a koronavírusban életét vesztette 245 többségében idős, krónikus beteg, a fertőzöttek közül pedig 8053 új esetet regisztráltak. Ezzel párhuzamosan a gyógyultak és a beoltottak száma is folyamatosan nő, eddig már 2 millió 760 ezer páciens megkapta már legalább az első vakcináját.

8053 új fertőzött

Egy nap leforgása alatt 8053 új koronavírusos beteget diagnosztizáltak, amivel 713 868 főre a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma. A betegségben életét vesztette 245 beteg, így az elhunytak száma 23 211 főre emelkedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Sok a beteg

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 267 291, és a betegek közül 10 921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. A kórházakban 1 344-en szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Nőtt a gyógyultak száma

Eközben a gyógyultak száma is folyamatosan nő, eddig már 423 366 fő kigyógyult a betegségből, és szerencsére az oltásból is egyre többet adnak be a pácienseknek. A kormányzati tájékoztató oldal szerint a magyar lakosság 27,5%-a megkapta már legalább az első oltását.

Lassan 3 millió beoltott

Eddig 2 760 938 embert oltottak be Magyarországon, a számok szerint pedig 1 171 475 fő már a második oltását is megkapta. Az oltási kampány folyamatosan zajlik, és mivel április elején elértük a 2,5 millió oltást, ezért a kormány a korlátozó intézkedések enyhítéséről döntött.

Kinyithattak az üzletek

Miután itthon beadták a 2,5 milliomodik vakcinát, megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás, amelynek keretén belül kinyithattak az üzletek és a szolgáltatások, a kijárási tilalom pedig 22 órára tolódott. Emellett az eddigi korlátozó intézkedések érvényben maradtak.

Pedagógusokat oltják

Az oltási kampány jelen szakaszában a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozókat oltják be soron kívül a kórházi oltópontokon. A háziorvosok is folytatják a munkát, és folyamatosan küldik be a regisztráltakat a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer és Szputnyik vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Május 10-én nyitnak a középiskolák

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban nyilatkozta azt, hogy a korábbi április 19-i időpont helyett május 10-én nyitják meg a középiskolák kapuit. Hozzátette, idén csak írásbelizniük kell az érettségiző diákoknak.

Lesz foci EB

„Attól tartok, hogy nem lesz annyit regisztrált, mint amennyi vakcina. Június 15-én lesz a foci EB, addigra mindenki, aki regisztrált, be lehet oltani, így a védettségi kártyával az emberek részt tudjanak venni az eseményen” – mondta korábban a kormányfő, aki szerint vakcinaigazolvánnyal el lehet majd menni a megrendezett EB-re.

Majd nyithatnak a szállodák is

Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha elérjük a 4 milliomodik vakcina beadatását május elejére, akkor kinyithatnak a szállodák és az éttermek is. Most azonban a következő lépés az iskolák újranyitása lesz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: MTI/Mónus Márton