A legfrissebb adatok szerint 285-en haltak meg a koronavírus szövődményei miatt az elmúlt napon és 7325 új fertőzöttet regisztráltak. Orbán Viktor péntek reggel bejelentette, a középiskolák csak május 10-én nyitnak.

Új fertőzöttek

7325 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 705 815 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

285-en haltak meg

Elhunyt 285 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 966 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 420 275 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 262 574 főre emelkedett.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

1300 felett a lélegeztetett betegek száma

Jelenleg 11 363 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 364-en vannak lélegeztetőgépen. 

Ez is érdekelhet

Minden, amit a Sputnyik vakcináról tudni kell, most sokan kapnak orosz oltást érdemes felkészülni

Beoltottak

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás. Az oltás folyamatos, a beoltottak száma 2 689 102 fő, közülük 1 126 139 fő már a második oltását is megkapta.

Középiskolák megnyitása

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy csak május 10-én nyitják meg a középiskolákat, idén csak írásbeli érettségik lesznek.

Fiatalok oltása

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem kapott még egyértelmű választ a járványügyi szakértőktől, hogy olthatják-e a 16-18 éveseket. Megjegyezte, hogy a magyar gyerekek 13 oltást felvesznek, tehát a magyarok hozzászoktak az oltásokhoz.

Éttermek, szállodák

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a tervek szerint májusban nyitnának az éttermek és a szállodák. A kormány úgy számol, ekkora lesz az országban 4 millió beoltott.

Foci EB

A kormányfő azt is mondta, hogy a júniusban megrendezett foci EB-re lehet majd menni, de csak védettségi igazolvánnyal.

Kiemelt kép: Covid osztály – Forrás: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila