A koronavírus negyedik hulláma Magyarországon is felszálló ágban van, napi szinten jelentenek egyre több fertőzöttet, s néhány nappal ezelőtt maga Müller Cecília is azt mondta, hogy elkerülhetetlen lesz az újabb hullám.

Újra kötelező

Bár a kötelező maszkviselést korábban eltörölték, most nagyon úgy néz ki, hogy bizonyos helyeken ismét elő kell majd vennünk őket. A Pécsi Tudományegyetem ugyanis nemrég kiadott közleménye szerint az intézmény bizonyos beltereiben szeptember 13-tól a következők szerint kötelező lesz a maszki viselése.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a részleteket:

  • a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon,
  • a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,
  • a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,
  • a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Védettek a hallgatók

Bár a közlemény szerint PTE polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, az intézmény Operatív Stábja mégis úgy véli a delta-variáns sokszoros fertőzőképessége és a járványügyi adatok emelkedése indokolttá teszi a maszkhasználat visszavezetését.

Ez is érdekelhet:

Erősen ajánlott

A közleményben kitérnek arra is, hogy nem kötelező, de erősen ajánlott a szájat, illetve orrot eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, folyosókon, kollégiumokban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken.

Bárki jogosult a használatára

Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg. Jelen határozat nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az EMMI ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

NE HAGYD KI!

Így indult a tanév

A tanévkezdés kapcsán egyébként korábban kijött egy részletes lista, amiben az egyetemek részletezik, hogy milyen járványügyi szabályok vonatkoznak az egyes intézményekre, erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels