Egy gödi lakos halt meg koronavírusban a hosszú hétvégén – erről Balogh Csaba a város vezetője írt Facebook oldalán.

„Tudomásomra jutott, hogy egy gödi lakosunk, akit koronavírusos megfertőződéssel kezeltek kórházban, a hosszú hétvégén elhunyt. Ez mélységesen megrázott minket, bármennyire is fel voltunk készülve ennek az eshetőségére. Ezúton szeretnénk részvétünket kifejezni a családnak” – tette közé a Facebookon Göd polgármestere.

Balogh Csaba azt írja, hogy ezek után „arra kértem a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársait hivatalos levélben, hogy rendszeresen értesítsenek minket a kórházakban kezelés alatt álló gödi személyekről, ahogyan mi is értesítjük őket a Helyi Védelmi Bizottságon keresztül a helyi állapotokról. Fontosnak tartjuk, hogy tisztában legyünk azzal, hány helyi lakost érint a koronavírusjárvány”.

Budaörsön is van áldozata a koronavírusnak

Két hete a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy a koronavírusban meghalt egy budaörsi férfi.

A szerda reggeli hivatalos adatok szerint már 134 áldozata van a vírusnak Magyarországon. Továbbra is Budapesten és Pest megyében a legmagasabb a fertőzöttség.

Folyamatosan csökken azoknak az agglomerációs településeknek a száma, ahol nincs igazolt koronavírus-fertőzött, vagy karantén. A legtöbb polgármester megállás nélkül tájékoztatja a helyieket a járvány aktuális állásáról, van olyan vezető, aki maszkot húzott és a polgárőrökkel fésülte át a várost. A BudaPestkörnyeke.hu erről szóló cikkét ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Balogh Zoltán