Az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-tesztje pozitív lett – tájékoztatott Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke. A miniszternek Bankokban kórházba kellett vonulnia.

Thaiföldre utazott a miniszter

Szijjártó Péter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, ahol több kétoldalú tárgyalás is várt volna rá.

Bankokban van kórházban

Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Az utazás előtt negatív volt a tesztje

Szijjártó Pétert közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott.

Karanténba vonul

A miniszter hazatérése után karanténba vonul annak érdekében, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

Az első fideszes koronavírusos

A Fideszben Hollik István, a párt kommunikációs igazgatója kapta el először a koronavírust augusztus végén. Több politikus is részt vett azon a balatoni partin, ahol Hollik is ott volt, ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, Orbán Balázs is hatósági karanténba került.

Koronavírusos lett Tuzson Bence is

Elsőként írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy elkapta a koronavírust Tuzson Bence államtitkár, aki egyben Dunakeszi környékének országgyűlési képviselője is.

Dunakeszi polgármestere is beteg

„Elővigyázatosságból csináltattam egy PCR-tesztet. Bár tünetmentes vagyok, az eredmény pozitív lett, így a járványügyi előírásokat betartva otthonról dolgozom – írta Dióssi Csaba Facebook-oldalán.

Lánya esküvője után volt már karanténban

Korábban Dunakeszi polgármestere már volt karanténban, akkor nem kapta el a fertőzést. Lánya esküvőjén vett részt még augusztusban és ott találtak valakit, aki fertőzött volt.

A csepeli polgármester is fertőzött

Csepel polgármestere is elkapta a koronavírust. Borbély Lénárd szintén Facebook poszban jelentette be, hogy ő is megfertőződött. Mint írja: „Sajnos engem is elért a koronavírus. Igazoltan pozitív lett a tesztem és tüneteim is vannak.” Borbély Lénárd  bejegyzésében kiemelte, hogy amit tudott, megtett, hogy megelőzze a fertőzést, de így sem sikerült elkerülnie a vírust. 

Ezek is érdekelni fognak

Kiemelt kép: Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter – Fotó: BPK