Akit teheti, inkább maradjon otthon vasárnap, az intenzív havazás miatt több utat is lezártak. A MÁV, több vonalon, váltóhibával küzd. A közösségi közlekedést nemcsak a havazás, hanem a volánbuszosok 2 napos sztrájkja is nehezíti. A közutakon pedig rengeteg a baleset.

Dobogókő térsége lezárva

Komárom-Esztergom és Pest vármegyében a közlekedésre veszélyes fák illetve a fakidőlések miatt továbbra sem járható: a Tardos és Bikolpuszta közötti szakasz, valamint a Budakalász – Dobogókő – Esztergom összekötő utat, a 21-es és a 33-as km között lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, ezért csak a helyi lakosokat engedik be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Baleset az M0-áson

Összeütközött két személyautó az M0-s autóútnak az M1-es félé vezető oldalán, Dunaharaszti határában, a Ráckevei Duna-ágnál, a 22. kilométernél. Az egyik jármű a belső, a másik pedig a leállósávban van. A fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést a balesetnél, amelyhez a mentők is kiérkeztek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Baleset az M6-oson

Szalagkorlátnak ütközött és megpördült egy személyautó az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 24. kilométernél lévő, százhalombattai csomópontnál. A jármű a felhajtósávban van, és részben akadályozza a forgalmat. A műszaki mentést végző érdi hivatásos és martonvásári önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

Baleset az M8-ason

Vasárnap 7 óra 30 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az M8-as autópálya 78-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon egy tehergépkocsi keresztbe fordult és teljes szélességében elzárja az M6-os autópálya irányába vezető utat.

Erre érdemes kerülni

A rendőrség azt kéri, aki Bács-Kiskun vármegye felől érkezik, az az 52-es számú főúton, Dunaföldvárnál keljen át a Dunán.

Pályazár az M30-ason

Az M30-as autópályán, a 30-as és a 40-es km között mindkét irányban pályazárat vezettek be, mert egy meghibásodott portálszerkezet bontását végzik. Kerülni Miskolc és Szikszó között a 3-as főúton lehet. A forgalomkorlátozás várhatóan ma estig lesz érvényben.

Sztrájkolnak a buszsofőrök

Advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A munkabeszüntetés 23 ezer járatot érint országszerte. Budapesten és környékén például a budaörsi, budakeszi, nagykovácsi, péceli és a diósdi járatok ritkulnak. 

Itt tudsz tájékozódni

A Volán oldalán található részletes tájékoztatásban megtalálható, hogy a helyközi közlekedésben milyen korlátozások járatkimaradások lehetnek: december 10-én (vasárnap) és december 11-én (hétfőn). A kimaradt járatokat itt tudod megnézni.

Agglomerációs járatok

​A Budapest környéki (agglomerációs „kék”) buszoknál melyik járatok nem közlekedhetnek: december 10-én (vasárnap) illetve december 11-én (hétfőn). A várható fennakadások miatt a Volánbusz az utasok türelmét és megértését kéri. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Váltóállítási gondok

Almásfüzitő térségében, Komárom és Tatabánya, valamint Budaörs és Szárliget között az intenzív havazás váltóállítási gondokat okoz. Emiatt Budapest-Kelenföld és Komárom vonalszakaszon között a közlekedő vonatok előreláthatólag 15-30, esetenként 45 perc késéssel közlekednek – írta vasárnap reggel a MÁV. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hó borítja a síneket

Forrás: MTI/Bugány János

Forgalmi változás

Hogy pontosan melyik járatokat érinti a leállás és hol szállítják az utasokat pótlóbuszok, arról ebben a cikkünkben tudsz tájékozódni. MÁV: az intenzív havazás miatt több vonalon nem járnak a vonatok, pótlóbuszok szállítják az utasokat

Kiemelt kép: illusztráció