Körtvélyessy Zsoltnak még mindig nehéz beszélnie azokról a drámai napokról, melyeket két évvel ezelőtt, 2020 decemberében kellett megélnie. Feleségét, Egerszegi Judit színésznőt két évvel ezelőtt, mindössze öt hét alatt győzte le a koronavírus. A színész abban bízik, hogy a családi tragédiák után a lánya végre boldog lesz a szakítását követően.

Kétszer tarthatta karjaiban az unokáját

A családot lesújtotta a gyász, azt sem tudták, hogy mihez kezdjenek hirtelen. Körtvélyessy Kinga kislánya, Lili akkor volt két és fél hónapos, a nagymamájával mindössze két találkozás adatott. „Azt hiszem, az a legfájdalmasabb az egészben, hogy Juditom mindössze kétszer tarthatta a karjaiban az unokáját” – mondta a színész Körtvélyessy Zsolt a Bors megkeresésére.

Nagymama szeretett volna lenni

„Pedig a feleségem nagyon szeretett volna nagymama lenni, sok időt tölteni a kicsi lánnyal. Emlékszem, sokszor beszélgettünk arról, hogy majd milyen közös programjaik lesznek, milyen meséket mond neki, hogy énekelni tanítja” – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„A lányom legnagyobb támasza volt”

Egerszegi Judit halála a színésznő lányát, Körtvélyessy Kingát is nagyon megviselte.  „A lányom legnagyobb támasza az édesanyja volt” – magyarázta az özvegyen maradt színész. 

Mindent megtesz érte

„Hiába voltam és vagyok neki, egy anya-lánya viszony mindig sokkal intimebb azt hiszem. A tragédia után igyekeztem egyszerre az anyja és az apja lenni Kingának, amit bár értékel a mai napig, nem érzem tökéletesnek. Vannak szerepek, melyeket nem lehet hibátlanul teljesíteni” – vallott erről a kérdésről Körtvélyessy Zsolt.

Vegyes érzelmek az ünnepek előtt

Körtvélyessy Zsolt és családja számára a mostani lesz a második karácsony Judit nélkül. Az ünnepekre ezért vegyes érzelmekkel készülnek. „Gyertyát gyújtunk és sokat beszélgetünk majd róla – mondta szomorúan Zsolt. – A legfontosabb, hogy a kis unokánk, Lili minél több történetet halljon a nagymamájáról, hogy a lelkében egy élő kép legyen róla.”

Többet érdemelt volna

„Elmesélem majd neki, hogy Judit fantasztikus ember volt, egy művész, aki szakmailag többet érdemelt volna, mint ami megadatott neki, aki elvitte magával a csillogó tehetségét is. Peches volt, mert többet érdemelt volna a szakmában” – nyilatkozta Körtvélyessy Zsolt.

Reméli, hogy boldog lesz a lánya

„Egy kemény asszony, erős egyéniséggel, nem hagyta el a száját olyan szó, amiben nem hitt. Ebben egyébként nagyon hasonlít rá a lányunk, Kinga, aki remélem hamarosan túl lesz az élete mostani szakaszán, ami nem egyszerű ugye és végre újra boldog lesz” – utalt a színész arra, hogy Körtvélyessy Kinga és L.L. Junior szakítottak.

Kultúremberek módjára

 „Abban reménykedem, hogy kultúremberek módjára tudják majd rendezni a dolgaikat. Én mindenesetre itt leszek a gyermekemnek és az unokámnak, rám mindig, mindenben számíthatnak, ahogy én is rájuk” – zárta a színész.

Rátalált a szerelem

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy felesége elvesztése után rátalált a szerelem Körtvélyessy Zsoltra. A 81 éves, Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész párja két évvel ezelőtt hunyt el koronavírus következtében. A színész a közelmúltban egy műtéten is átesett, és már várja, hogy újra színpadra állhasson.

Kiemelt kép: Körtvélyessy Zsolt. Fotó: archív