Kuncze Gábort elkapta a koronavírust, jelenleg intenzív osztályon ápolják. Az egykori politikus a feleségét látogatta meg a kórházban, valószínűleg ott kaphatta el a vírust. Nem sokkal ezelőtt a közösségi oldalára azt írta a volt belügyminiszter, hogy mindenki húzzon maszkot, mert nem finom a Covid!

Iványi Gábor egyháza imádkozott Kuncze Gáborért

Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjének vasárnapi igehirdetésén kérte az egyik hívő, hogy imádkozzanak Gáborért, aki elkapta a koronavírust és jelenleg intenzív osztályon van.

Iványi Gábor erre reflektálva mondta el, hogy Kuncze Gáborról van szó. A lelkész azt is elmondta, hogy az SZDSZ volt elnöke feleségét látogatta meg a kórházban, ott kapták el mindketten a fertőzést.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

“Nem finom a Covid”

Kuncze Gábor a Facebookon vasárnap megerősítette a hírt. Ezt írta: “Kedves Barátaim, Ellenfeleim és Mindenki, aki közte van! Igen, a hir igaz, feleségemmel együtt elkaptuk a Covidot” – írta, majd így folytatta:

“Igen, a hir igaz, kórházban vagyunk, én intenzíven. Itt azonban vége a sztorinak, ugyanis gyógyulunk, hamarosan rendben leszünk. Köszönjük az aggódást és vegyétek fel a maszkot! A COVID nem finom!” – írta a volt belügyminiszter.

Tökölön lakik

Kuncze Gábor 1950-ben született Pápán. A korábbi országgyűlési képviselő, a Szabad Demokraták Szövetségének az SZDSZ-nek az egykori elnöke, jelenleg a Csepel-szigeten, Tökölön lakik. Az MSZP és az SZDSZ koalíciókötése után 1994 és 1998 között a Horn-kormány belügyminisztere és Horn Gyula miniszterelnök koalíciós helyettese lett.

Ezek a friss vasárnapi adatok

937 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, közük egy 30 éves férfi, aki a koronavirus.gov.hu adatai szerint szívbillentyű elégedetlenségben szenvedett. Magyarországon eddig összesen 736-an haltak meg a koronavírus miatt és 5141 fő gyógyult ki a betegségből.

Sokkal súlyosabb az influenzánál

A koronavírus sokkal súlyosabb, mint az influenza, akár 10-20-szor is halálosabb lehet ez a fertőzés – hívta fel a figyelmet az ATV-ben Szlávik János infektológus. A szakember egyúttal javasolta, hogy aki teheti, oltassa be magát az influenza ellen.

Komolyan kell venni a koronavírust

Szlávik János haragszik azokra, akik azt mondják, hogy a koronavírus csak picit súlyosabb, mint az influenza vagy olyan, mint az influenza. Ez egyáltalán nem igaz – húzta alá. Szlávik János elmondása szerint, bár az influenza több embert betegít meg, az influenza halálozása viszont tizede vagy huszada a koronavírus-fertőzésnek.

Influenza és a korona halálos elegy lehet

Jakab Ferenc virológus, szerint a koronavírus az idősekre veszélyesebb, de az is látható, hogy az is előfordul, fiatalemberek kerülnek intenzív osztályra, vagy lélegeztetőgépre, esetleg el is hunynak a fertőzés következtében. Mint mondta, voltak olyan esetek, betegek, ahol az influenza és a koronavírus is jelen volt a szervezetben, ez pedig sokkal súlyosabb betegséget okozott, mint a két vírus külön-külön – mondta.

Ez is fontos: Koronavírus feketelista: Budapest az egyik legfertőzöttebb európai főváros, hamarosan az agglomeráció is kockázatos besorolást kaphat

Kiemelt kép: Kuncze Gábor- BPK-montázs