Ahogy azt néhány napja megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, L. Simon László, korábbi államtitkár, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nekiment az édesanyja háziorvosának, mert a doktor azt mondta neki, hogy ne menjen a rendelőbe. Az ügyből óriási botrány lett a Facebookon, sokan kiosztották L. Simont, aki nemrég le is törölte a bejegyzést az oldaláról. L. Simon László most a Mandiner hasábjain kért nyilvánosan bocsánatot a megsértett háziorvostól, valamint a közösségi oldalán megjelent említett posztról is mesélt.

A közösségi oldalon fakadt ki

Amint arról portálunk is beszámolt L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója az édesanyja állapota kapcsán fakadt ki a közösségi oldalon, mondván, hogy Gárdonyban a háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni, hovatovább inkább azt javasolják a betegeknek, hogy ne is menjenek a rendelőbe, nehogy megfertőzzenek valakit. Ez azért verte ki a biztosítékot L. Simonnál, mert az édesanyja szívbeteg, eközben pedig vélhetően tüdőgyulladása is volt. Az idős asszonynak azonban azt mondták, ne menjen be a rendelőbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hogy jutottunk el idáig

A posztból az is kiderült, hogy L. Simon épp a „világ másik felén” tartózkodott, kilenc órányi időeltolódással arrébb, úgymond tehetetlenül. Szerinte az ő gyerekkorában ilyenkor Gárdonyban, Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a Trabantjába, s ment volna a betegéhez. „Nem értem, hogy jutottunk idáig. De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!” – fejezte be a bejegyzést, amit azóta törölt oldaláról, s már amerikai múzeumkörútjáról posztolt képeket.

Tehetetlenség érzése

„A távgyógyítás általánossá válását viszont egy jó ideje komoly értetlenkedéssel és elégedetlenséggel figyelem. Ez párosult az édesanyám miatti aggodalmammal, illetve a tehetetlenségnek azzal az érzésével, amit az váltott ki, hogy a családommal együtt éppen az Egyesült Államokban tartózkodtam. ” – írta a főigazgató a Mandineren megjelent bejegyzésben.

Tisztázta

L. Simon most ugyanis a portál hasábjain igyekezett tisztázni a szituációt, elmondta, nem azért akadt ki, mert szembe jött vele a valóság, hanem azért mert pontosan ismeri a helyzetet. A főigazgató arról írt, hogy az eset után durva támadásokat kapott, a gyűlöletcunami pedig akkora méreteket öltött, hogy a főigazgató úgy döntött, inkább törli a posztot.

Nem ért egyet

Ennek ellenére a Mandinerben arról beszél, hogy továbbra sem ért egyet az édesanyja háziorvosának a gyakorlatával, de mivel név szerint említette az orvost, ezért most megköveti őt.

Kapcsolódó:

Elnézést kért

„Egy dolgot viszont sajnálok, hogy édesanyám háziorvosát név szerint említettem meg a posztomban. Bár továbbra sem értek egyet a gyakorlatával, ennyi év politikai rutinjával kezelnem kellett volna a pillanatnyi indulatomat. Ezért itt megkövetem őt.” – írta a portálon közzétett posztjában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: L. Simon László – Forrás: Facebook/L. Simon László