2 milliárd forint miatt továbbra is bizonytalan a veresegyházi Gyermekliget lakópark lakóinak a sorsa. Az évek óta húzódó lakásmizéria újabb fejleménye lehet, hogy a lakóknak kellene otthononként akár 10 milliót is kifizetni, hogy maradhassanak.

A kivitelező 2 milliárdja

Több mint száz család évek óta küzd az ingatlanért veresegyházi Gyermeliget lakóparkban, amit kifizettek, ott is laknak, de „hivatalosan nem is léteznek”. A kivitelező ugyanis nem törlesztette az építkezésre felvett 2 milliárd forintos hitelt, ami miatt felszámolás indult ellene – tudósított az RTL Klub Híradója.

A riportot itt nézheti meg

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Legalább 2 éve éve áll a bál

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk dulakodás volt a villanyóránál és egyre súlyosbodik az a kétmilliárd forintról szóló vita, amely miatt a veresegyházi Gyermekliget lakóparkban attól tartanak a lakók, hogy részben vagy egészben kifizetett lakásaik végül elúsznak.

Előre fizettek

Tavaly szeptemberben írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy balhé alakult ki Veresegyházon a Gyermekliget lakópark első ütemének építése kapcsán. Több lakó már akkor befizette a lakás árát, amikor még fel sem épültek az ingatlanok. Költözéskor kiderült, kábelek lógnak ki a falakból, közös folyósokon vannak a bojlerek ráadásul jogilag sok minden nem tisztázott.

Kikapcsolták volna a gázt az előző télen

A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű cégnek nyilvánította a beruházót, hogy a bürokrácia útvesztőiben gyorsabban haladjon a lakópark kesze-kusza ügye a magoldás felé.

2021 januárjában segítséget kínált az önkormányzat

Januárban a Veresi Krónikában jelent meg az a polgármesteri határozat, amely segítséget ígért. 33 millió forinttal járultak volna hozzá a lakópark fűtési rendszerének és melegvíz ellátásának tervszerinti befejezéséhez. A beruházás fedezete az önkormányzat 2021. évi költségvetés beruházási előirányzata.

A rendelkezés felhatalmazást ad a polgármesternek

A határozatban az áll, hogy a beruházás összegének megtérüléséről a felszámolási eljárás fő hitelezőjével, a TRAVILL Zrt. képviselőjével folytasson tárgyalásokat a polgármester és egy hónapon belül kerüljön a képviselő-testület elé az írásban rögzített megállapodás-tervezet jóváhagyásra.

Valami történt

A cikkünk elején idézett riportban bemutatták, hogy fűtés és melegvíz már van, de továbbra is bizonytalan a lakópark sorsa. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendőrségi nyomozás

A felszámolás, a lakások jogi helyzetének tisztázása még évekig eltarthat. Közben a rendőrség csalás miatt nyomoz, a lakók pedig továbbra is bizonytalanságban élnek, például azt sem tudják, hogy hová ment az általuk fizetett rezsiköltség. Ráadásul maguk a házak nem léteznek, azaz nincs a nevükön így pl. hitelt sem tudnak rá felvenni.