Kigyulladt egy társasházi lakás szombat éjjel Budapesten, a 10. kerületben. A tűz teljesen szétégette a lakást, a tűzoltók tizenegy embert menekítettek ki az épületből.

Tűz ütött ki

Szombat éjjel összeégett egy társasház lakása Budapesten. A katasztrófavédelem szerint tizenegy embert mentettek ki az épületből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Ebben az utcában volt tűz

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Égett a társasház

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a tűz a 10. kerületi Harmat utcában ütött ki, egy társasház negyedik emeleti lakásában.

Így oltották a tüzet

Tetőről mentettek

A mentés során a helyszínre érkező tűzoltók három embert hoztak ki az épületből mentőálarcban. Nyolc embert pedig a tetőteraszról mentettek ki.

Kórházba vitték őket

A helyszínre összesen kilenc mentőegység érkezett, a mentősök 12 embert szállítottak kórházba füstmérgezés gyanúja miatt.

Eloltották a tüzet

A tűz továbbterjedését a tűzoltók sikeresen megakadályozták, az éjjel az utómunkálatok még folytak.

Margit kórházban is volt tűz

Mint korábban megírtuk, tűz ütött ki a budapesti Szent Margit kórházban április 6-án, mivel egy dohányzó beteg rágyújtott. A helyszínre odasietett két rendőr is, akiket azóta kitüntettek, mivel az égő kórházból két beteget is kimentettek.

Két beteget hoztak ki

Pénzes János és Ondó Dénes nem tétlenkedtek, amikor látták a tüzet: azonnal bementek az épületbe, és az akkor már lángokban álló kórteremből kihoztak egy 73 éves beteget.

Egy férfit is megmentettek

A két rendőr a kórterem előtt talált egy másik magatehetetlen beteget is, akit szintén kivittek az épületből. A férfit átadták a mentősöknek, akik stabilizálták a beteg állapotát.

Dohányzás okozott tüzet

A budapesti kórházban egyébként a Covid-osztályon egy amputált végtagú, hajléktalan férfi okozta a tüzet. A férfi rágyújtott egy cigarettára, ami hatalmas tüzet okozott az intézményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Mentés – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán