Szeptember 4-én hétfő éjjeltől 8-án péntek hajnalig, éjszakánként felsővezeték- karbantartást végeznek Rákosrendező állomáson, ezért módosul több éjszakai vonat menetrendje a Budapest–Esztergom, a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon. Összegyűjtöttük, mire érdemes odafigyelni, hogy senkit ne érjen meglepetés.

Változások az esztergomi vonalon

Az Esztergomból Budapestre 23:35-kor induló S72-es személyvonat helyett Angyalföld és a Nyugati pályaudvar között pótlóbusz közlekedik szeptember 5-től 8-ig. A pótlóbuszok Angyalföldön a Kámfor utcai BKK autóbusz-megállóhelyről indulnak, Rákosrendezőn a Teleki Blanka utcában elhelyezett ideiglenes megállóhelyen, míg a Nyugati pályaudvarnál a Podmaniczky utcai autóbusz-megállóhelyen állnak meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Pótlóbuszt vetnek be

Szeptember 5-től 8-ig a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 0:25-kor induló (2010) és a 4:14-kor induló (2030) S72-es személyvonat helyett a Nyugati pályaudvar és Angyalföld között pótlóbusz közlekedik. A 2030-as számú S72-es személyvonat pótlóbusza korábban, 3:58-kor indul a Nyugati pályaudvarról. A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvar mellől, a Váci út BKK autóbusz-megállóhelyről indulnak, Rákosrendezőn a Teleki Blanka utcában elhelyezett ideiglenes megállóhelyen, míg Angyalföldön a Kámfor utcai BKK autóbusz-megállóhelyen állnak meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Módosítás a szobi és veresegyházi vonalon

Szeptember 5-től 8-ig pótlóbusz közlekedik a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között a Nyugati pályaudvarról 0:50-kor Szobra induló S70-es és a 4:00-kor Vácra induló S71-es vonat helyett (2310, 2520). Az S71-es vonat pótlóbusza korábban, 3:40-kor indul a Nyugati pályaudvartól.

Innen indul a pótlóbusz

A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvarnál a Váci úti BKK végállomásról indulnak, Rákosrendezőnél a Teleki Blanka utcában kialakított ideiglenes megállóban, Istvánteleknél a Wysocki utcai BKK megállóban, Rákospalota-Újpesten pedig az állomás előtti téren állnak meg.

További korlátozás a veresegyházi vonalon

Szeptember 7-én hajnalban, a veresegyházi vonalon további korlátozást vezetnek be. Vácrátót és Vác között pótlóbusz közlekedik pályakarbantartás miatt a Nyugati pályaudvarról 0:05-kor és a Vácról 3:35-kor induló S71-es vonat helyett (2510, 2519). A Vácról induló pólóbusz korábban, 3:22-kor indul a Galcsek György utcából – írta a Mávinform.

Elstartolt az utószezoni menetrend

Néhány napja írtunk arról, hogy augusztus 28-án startolt az utószezoni menetrend, ezzel biztosítva a főszezon utáni négy hétben, szeptember 24-ig a sűrűbb közlekedést, átszállás nélküli eljutást több országrészből. A Balatonhoz való távolsági utazásokhoz július 1-jétől már használható az országbérlet is, de a tó környékének felfedezéséhez akár vármegyebérlettel vagy az ősszel is kapható Balaton24/72 napijeggyel is útra lehet kelni.

Balaton, déli part

Budapestről a Balaton déli partjára továbbra is óránként, felváltva indulnak a Balaton és Tópart InterCity-k. A keszthelyi Balaton InterCity vonatokban első osztályú, prémium- és bisztrókocsi teszi kényelmesebbé az utazást, míg a nagykanizsai közlekedő Tópart InterCity-k a gyorsvonatiak mellett másodosztályú InterCity kocsikkal kiegészülve közlekednek. A biciklisek is bátran választhatják ezeket a járatokat, hiszen mindkét déli parti InterCity nagykapacitású kerékpárszállító kocsit is továbbít, melyekre a kerékpárhely foglalása kötelező.  

Északi part

A Kék Hullám Expressz a főszezonban már megszokott menetrend szerint, gyorsvonati kocsikkal közlekedik a Déli pályaudvar és Tapolca között. Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban áll meg, onnan Fövenyes, illetve Szepezdfürdő kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll. A Déli pályaudvar és Balatonfüred között az utószezonban is kétóránként indul Vízipók InterRégió, mely Balatonakarattya és Balatonfüred között minden állomáson és megállóhelyen megáll. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: Illusztráció