Koronavírusban meghalt egy Pest megyei kismama. Mónika 7 napos kisfiát hagyta hátra, akit soha nem ölelhetett magához. A fiatal asszony állapota olyan gyorsan romlott, hogy csak császármetszéssel tudták megmenteni gyermeke életét, de az anyuka sajnos nem tudta legyőzni a vírust.

Sokáig küzdöttek, hogy szülők lehessenek

Az Úriban élő Mónika és férje évekig azért küzdött, hogy gyermekük szülessen. A család közeli ismerőse azt írja a Facebookon, hogy nem volt boldogabb pár a világon, amikor kiderült, hogy végre szülők lehetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfázásnak hitte betegségét

A várandós Mónika március 10. könyékén kezdett el köhögni és folyt az orra. Néhány nappal azelőtt kertészledett, azt gondolta, picit megfázott.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ez is érdekelhet

Életében először magához ölelheti kislányát az a koronavíruson átesett kismama, akinek életét műtűdővel mentették meg, Szilvia 69 nap után elhagyhatta a kórházat

Minden hirtelen történt

„Március 16-án már a kórházból írtál: be kellett menni – COVID, de a baba jól van és biztonságban vagytok, minden ok lesz. És aztán minden annyira gyorsan történt… Lélegeztetőgép, császármetszés, ima, sok-sok ima és egyszer csak jött a hír (2021. márc. 28. reggel 8:04) Móni elment, nem harcol tovább! Itt hagyta kisfiát – akit annyira, de annyira várt!” – írta egyik kollégája.  

Igazi harcos volt

Majd így folytatódik a bejegyzés: „Inoka-Bogdán Mónika 2011 év óta dolgozott a Fészek Gyermekvédő Egyesület budapesti irodájában. Fiatal, életerős, igazi harcos. Ő volt a csoport belső motorja. Felfoghatatlan! Hogyan történhetett ez meg!”

„Nem ezt ígérted”

Szívszorító szavakkal búcsúznak munkatársai fiatal kolléganőjüktől: „Móni! … nem ebben egyeztünk meg … azt mondtad minden rendben lesz…Megígérted! És mi elhittük, hiszen amit megígértél, az mindig úgy volt. Ott, akkor és úgy, ahogy megbeszéltük. … Szeretted a munkád és mi szerettük, ahogy Te ezt csináltad. Derűvel, mosollyal, kedvesen, határozottan, gondosan …, A világ legönzetlenebb és legjobb kollégája voltál! Leírhatatlan üresség van most bennünk! Elmondhatatlanul hiányzol!”

Összefogtak Mónika kollégái

Mónika munkatársai most összefogtak és minden erejükkel azon vannak, hogy segítség a 7 napos kisfiút, valamint az özvegyen maradt férjet. „És ami tőlünk telik, megteszünk, hogy támogassuk, segítsük Tomikát, mert most Neki és szeretteidnek a legnehezebb. Sokan kerestek meg bennünket az elmúlt napokban, hogy szeretnék valahogy segíteni a pici fiad életét, szeretnék támogatni fejlesztését, a koraszülött életének az indulását – ezért is született meg ez az írás”.

Itt lehet támogatni az árván maradt kisfiút

Aki támogatásával szeretne hozzájárulni a koraszülött Tomika fejlesztéséhez, pici élete kezdő lépéseihez az alábbi számlaszámon teheti meg. Hálás szívvel köszönjük!

  • Bankszámla tulajdonos: Inoka Tamás
  • Bankszámlaszám (OTP): 11773085-00161057
  • Közlemény: Tomikának a kezdetekhez

Beoltják a kismamákat

Orbán Viktor múlt pénteken jelentette be, hogy soron kívül beoltják a várandós anyukákat. Múlt szombaton a Semmelweis Egyetemen el is indult a kismamák oltása. Tegnap derült ki, hogy Müller Cecília utasítására a soron kívüliség csak a szülés előtt álló kismamákra vonatkozik, a szoptatós anyukákra nem.

Kiemelt kép: Covid osztály a Semmelweis Egyetemen – Forrás: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila