A tordasi Hangya Művelődési Házban Lengyel Tamás vígjátéka, a Kitolás kínál jó szórakozást. Müller Péterrel Csepelen, Tasnádi Bencével és a Maszkurával az óbudai Esernyősben találkozhatunk. Mától vetítik a mozik az új magyar Nagykarácsonyt, online pedig Marék Veronikával, Boribon szülőjével, valamint Boldizsár Ildikóval és Kepes Andrással tölthetünk el egy estét. A Jókai Szalonban az Andrássyak karácsonya, a Hagyományok Házában moldvai táncok várják közönségüket.

Kitolás Lengyel Tamással Tordason

Apanevelés kezdőknek és haladóknak Legyel Tamástól, most Tordason a Hangya Művelődési Házban. Apának lenni nem könnyű. Sőt elképesztően nehéz. Főleg, mert senki nem mondta el, hogyan kell csinálni. Mostanáig!

Lélek, játék és tánc…

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Müller Péter est a Kultik Csepel moziban

Müller Péter: Isten ​bohócai – Lélek, játék és tánc… hogy a bajt eloszlassa a derű címmel tart előadást a Kultik Csepel Moziban. „Megtanítalak benneteket, hogyan kell még egy süllyedő hajón is vidáman élni.”

Óbudán az Esernyősben

“Mondva és énekelve…” – Maszkura és Tasnádi Bence estje Óbudán

Esernyős Szindbád rendezvénytéren a magyar irodalomtörténet legnagyobb költőinek zeneisége összhangban a mai kor emberével. A műsor egyaránt szól minden erre kíváncsi szemnek-fülnek és mindazoknak, akik szeretik a verset megzenésített formában is, Ady Endre, József Attila, Arany János, Petőfi Sándor versek hallhatóak egy Poétás est folyamán!

Boribon karácsonya – beszélgetés Marék Veronikával

Marék Veronika a kortárs magyar gyerekirodalom egyik legjelentősebb alakja, időtlen meséi generációk óta varázsolják el a gyerekeket és a szülőket egyaránt. Legnépszerűbb mesehőse kétségtelenül Boribon, a kedves játékmackó, aki immár 50 éve született és néhány napja jelent meg legújabb Boribon-története, a Boribon karácsonya, egy igazi ünnepi mesekönyv. De nem csak erről beszélgetünk majd vele, hiszen életútja hihetetlenül izgalmas és sokszínű! Az élő beszélgetés a Líra Facebook-oldalán nézhető, beszélgetőtárs: Szegő János.

A játékmackó 50 éve született

Nagykarácsony mától a mozikban!

Karácsonykor lángra lobban a szereleme: mától a mozik műsorán az új magyar filmvígjáték, a Nagykarácsony. Főszerepben: Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre.

Az Andrássyak karácsonya a Jókai Szalonban

„A királyék megint itthon vannak!”- A Habsburg-család és az arisztokrácia 19. századi ünnepeiről mesélnek a budapesti utcák, karácsonyi előadás könyvbemutatóval a Jókai Szalonban.

Nők Lapja irodalmi szalon Juhász Annával

November az olvasás hónapja a Nők Lapjánál. 19:00-kor élőben követhetjük a Nők Lapja irodalmi szalonját Juhász Annával, aki Boldizsár Ildikóval és Kepes Andrással beszélget majd.
A téma: szükség van a szavakra.

A kistarcsai Pannónia Néptáncegyüttes a Hagyományok Házában

A kistarcsai Pannónia Néptáncegyüttes visszatérő vendége a Figurás bérletnek a Hagyományok Házában. A korábbi évad egyik sorozatában már részt vettek gyönyörű moldvai előadással. A kiváló Berka Együttessel most újra közreműködnek Barkóca és Berkenye csoportjukkal, Guzsalyasba merre menjünk? címmel.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/tamaslengyelofficial