Inkább olvasgattam, mint meccset néztem – így kritizálta Havas Henrik az N1TV adásában a női és férfi vízilabda-válogatott olimpiai szereplését.

Mi nem ehhez vagyunk szokva

A médiaszemélyiség arról beszélt, hogy „csomó ország boldog lenne, hogyha negyedik helyezett lenne a vízilabdában, első nyolc között lenne a kézilabdában, de mi nem ehhez vagyunk hozzászokva”.

Silány játék

“Szóval néztem a lányokat is meg a fiúkat is, hát valami egészen elképesztő silány volt ez a játék” – fogalmazott pólósainkról Havas. Felsorolta az általa zseninek tartott korábbi játékosokat: Benedek Tibort, Kásás Tamást és Horkai Györgyöt.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Miért voltak jobbak a görögök?

Úgy látta a videóban, hogy a magyarokból hiányzott az a tűz, ami a minket kétszer is legyőző görögökben megvolt.

Korábbi felvétel

Meg kell jegyezni, hogy a videó még a harmadik helyért lejátszott mérkőzések előtt került fel az internetre, ezt azonban a videót észre vevő Mandiner nem közölte.

A végén azért sikerült

Végül mind a két magyar együttes győzött a bronzmeccsen. A lányok Oroszországot, míg a fiúk Spanyolországot verték meg.

Finnek és stadionok

Havas Henrik szóba hozta azt, hogy ezen az olimpián Magyarország népességarányosan a világ legsikeresebb sportnemzete leheett, megelőzve a finneket. Erről annyit mondott: inkább számítástechnikában kellene megelőzni Finnországot.

Oktatás kontra létesítmények

“Ezek nem építenek kurva nagy stadionokat, ezek a finnek. Ezek óriási pénzeket öltek bele az oktatásba” – fogalmazott.

Megelőztük a finneket

Kétségkívül Finnország nem szerzett olimpiai aranyérmet a tokiói olimpián míg a magyar sportolók hatot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ami a kormánysajtóban kiváló, az a valóságban a 2. leggyengébb

A hivatalos éremtáblázaton egyébként a 15. helyen végzett Magyarország, amely a második leggyengébb szereplés az olimpiákon, ezt csak a 2008-as pekingi 3 arany, 10 érem múlta alul. A Gyurcsány éra alatt mindössze a 21. helyen végzett Magyarország.

Amikor igazán jó volt a magyar sport

Ha az éremtáblázatot nézzük, akkor hazánk 1952-ben volt a legsikeresebb, akkor 16 aranyérmet gyűjtöttek be a magyar sportolók és ezzel a 3. helyen végeztek. Hasonló helyen végeztek a magyar sportolók 1936-ban, Berlinben is, akkor 10 aranyérmet gyűjtöttek.

Az augusztus 7-ei videó