Házi őrizetben volt az a férfi, aki péntekről szombatra virradó éjjel gondolt egyet, és levágta magáról a jeladót. A rendőrség gyorsan intézkedett, 1 órán belül elfogták a szökésben lévő férfit.

Szökésben

A Készenléti Rendőrség (KR) Rendészeti Igazgatóságának három járőre szeptember 15-én hajnali 2 órakor Budapest 5. kerületében teljesített szolgálatot, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rádióforgalmazásában hallották, hogy egy házi őrizetben lévő férfi megszökött – írja a police.hu.

A Dohány utcából lépett meg

Az ügyeletes utasította őket, hogy vonuljanak a 7. kerületbe, mert a Dohány utcai lakásából megszökött férfi jeladóját – amit levágott magáról – a BRFK járőrei az Alsó Erdősor utcában megtaláltak, így a 37 éves férfi annak környékén lehet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A kamerák kiszúrták

A készenléti rendőrök azonnal a megadott címre mentek, miközben a rádióban újabb adatok érkeztek: ismertté vált a férfi ruházata, és az is, hogy a térfigyelő kamerák felvétele szerint a Kenyérmező utcában van.

Forró nyomon

Ezeket az információkat a 7. kerületi Térfigyelő Központból a BRFK. 7. Kerületi Rendőrkapitányságának ott szolgálatot teljesítő munkatársa adta. Forró nyomon voltak.

Futásnak eredt

Miközben a rendőrök oda tartottak, meglátták a férfit a József körúton. A Blaha Lujza térnél érték utol, de amikor igazoltatni akarták, futásnak eredt, és a Népszínház utca felé tartott.

1 órán belül elfogták

Végül a rendőröknek hajnali 3 órakor a Csokonai utcában sikerült elfogniuk. Így a jelzést követő egy órán belül már kattant is a bilincs a férfi kezén.

Szökés miatt is felel

A 7. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő a készenléti rendőrök, ahol átadták őt a BRFK-nak. A jelenleg folyamatban lévő lopási ügyön túl most fogolyszökés miatt is büntetőeljárás indul vele szemben.

Nem vették észre

Pár napja két kisfiú szökött meg az egyik budapesti óvodából. A pesterzsébeti Gézengúz óvodában nem szúrták ki először, hogy hiányzik a két gyerek. A 20. kerület polgármestere, Szabados Ákos azt mondta, „ezt követően sem abban a sorrendben tették meg a megfelelő lépéseket, ami elvárható lett volna”.

Változtatni kell a szabályokon

„Ők maguk kis brigádokat szervezve kezdték a környéket bejárni ahelyett, hogy rögtön lejelentették volna”– fogalmazott, kiemelve: az eset rávilágít, hogy az intézmények szabályzata az ilyen krízishelyzetekre nem megfelelő, éppen ezért úgy véli, azokat sürgősen meg kellene változtatni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció