Levegőszűrésre, illetve levegőszűrő egységekre akkor lehet szükség, ha az alkalmazni kívánt sűrített levegőből el kell távolítani a szilárd szennyeződéseket és a kondenzátumokat.

A levegőszűrő és a levegő-előkészítő egységeket a pneumatikus termékek közé sorolhatjuk. Ebbe a csoportba tartoznak még többek között a pneumatikus munkahengerek, szelepek, csatlakozók, sűrített levegő csövek. 

Vesta Automation TU sorozat

Vesta Automation levegő-előkészítő egységeinek legújabb sorozata a TU jelölést kapta. Több szempontból is különleges ez a levegő-előkészítő egység, a kialakításánál nagy hangsúlyt kapott a tartósság és a hosszú élettartam, ezért olyan anyagokat használtak fel, amelyek mindezt lehetővé teszik.

A Vesta Automation TU sorozat 1/8″-2″ méretben kerül forgalmazásra, és leváltja a korábban ismert és használt légkezelő egységeit a Vestának.

Öntött alumínium és a hosszú élet titka

A termék maga öntött alumíniumból készül, aminek köszönhetően garantálva van a hosszú élettartam, ami több szempontból is jó hír. Ezek közül az egyik legfontosabb nem más, mint hogy hosszú ideig bírja karbantartás nélkül. Ez azért fontos szempont, mert a karbantartás mindig költségekkel jár, a költségek pedig csökkentik a profitot. Ráadásul a karbantartás sok esetben nem is annyira egyszerű, hiszen gyakran az alkalmazásban lévő személyzet nem ért minden egységhez, ezért külső szakembert kell hívni, ennek pedig további költségvonzata van.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem kell karbantartani, ebben az esetben is igaz, hogy rendszeres odafigyeléssel meg lehet hosszabbítani az élettartamot, és el lehet kerülni a nagyon kellemetlen és költséges következményeket.

Amennyiben pneumatikus rendszerhez keres alkatrészt, akkor érdemes megnéznie a Monojet pneumatikai termékkínálatát.

Szűrő, olaj poharak és a nyomásszabályozó

A levegő-előkészítő egységben található szűrő és olaj poharak, illetve a nagyobb nyomásszabályozó gombok is speciális polimerből lettek előállítva a nagy ellenállás miatt. A nyomásszabályozók működtetése acetál polimer dugattyúkkal történik, ennek köszönhetően nagyobb az erő, és jobb a kimeneti szabályozás.

Visszafolyási funkció

A TU sorozatot lehet visszafolyási funkcióval rendelkező szabályozókkal is rendelni. Ezekben a szerelvényekben a szabályozón található egy speciális szelep. Amikor a levegő-előállítás leáll, akkor ez a szelep megnyílik, a nyitott szelepen keresztül pedig távozik az IN-portból az ellennyomás. Ennek a mechanikának köszönhetően lehetővé válik a teljes visszaáramlás.

Egyéb paraméterek

A nyomásszabályozók kaphatóak integrált nyomásmérő órával felszerelve, nyomáskapcsolóval vagy esetleg olyan adapterlappal, melyre fel lehet szerelni a hagyományos manométereket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.