Elmarad a tűzijáték! Lezárult a szavazás, az eredmény egyértelmű: a szavazók 91,6 százaléka azt szeretné, ha idén nem tartanánk meg a tűzijátékot a Battai Napokon és a Summerfesten – ezt a település vezetője, Vezér Mihály jelentette be. Kevés olyan város lesz augusztus 20-án Magyarországon, ahol lesz tűzijáték.

Optimalizálás

A rezsidíj növekedés jelentős pénzügyi terhet fog jelenteni intézményeink, cégeink számára. Az a célunk, hogy a szervezeteink munkatársaival együtt dolgozva optimalizáljuk az energiafelhasználást. Szándékunk, hogy olyan intézkedéseket hozzunk, amik a működés színvonalát nem, csak energiaigényét mérséklik – írta a szavazásról szóló felhívásban a polgármester. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Módosítanak a programon

„Szakértő kollégáimmal rendszeresen összeülünk, hogy mérlegeljük lehetőségeinket, és megtaláljuk a takarékoskodás legjobb eszközeit. A döntések egy részét a Képvieslő-testület fogja meghozni, egy másik részét a szervezetek vezetői. Alaposan felkészülünk az előttünk álló időszakra, hogy az esetlegesen nehéz élethelyzetbe kerülő battai lakosok számára segítséget tudjunk nyújtani. A takarékoskodási csomagunk egyik elemeként felmerült, hogy lemondjuk a Battai Napokon és a Summerfesten is megszokottá vált tűzijátékot.” Végül ez az opció nyert, Százhalombattán sem lesz tűzijáték augusztus 20-án.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Láncreakció

Az elmúlt hetekben, napokban több település jelezte, hogy nem tartja meg az idei tűzijátékot a nehéz gazdasági helyzet miatt.

Segítenek inkább a rászorulóknak

Töröbálinton sem lesz tűzijáték, ezzel kapcsolatban ezt mondta a Blikknek a város Fideszes polgármestere: „Egy olyan időszak előtt állunk, ami nagyon bizonytalan, ezért a jóléti intézkedéseket félre kell tennünk, hogy tartalékot tudjunk képezni. Bármennyire is az ország egyik legfejlettebb városa vagyunk, itt is vannak szociálisan rászoruló emberek, a borzasztó háború hatása pedig mindenki életébe begyűrűzik és lehetnek olyanok, akiknek a megélhetését is veszélyezteti a kialakult helyzet”.

Módosulnak a rendezvények, rászorulóké lesz a pénz

„Nálunk mindig nagyszabású, 3 napos rendezvénysorozat szokott lenni TÉR fesztivál néven, de ennek elég magas költségei vannak. Lettek volna fellépők 18-án és 19-én is, de így csak 20-át tartjuk meg. A döntéssel 18 millió forintot takarítunk meg, ennek kisebb része a tűzijáték. Ha a testület is elfogadja a javaslatomat szeptemberben, ezt a pénzt berakjuk egy alapba, amiből azokat tudjuk majd támogatni, akiknek romlik az életminősége. Hogy ki lesz jogosult rá, azt a magasan képzett szakembereink, számok alapján döntik majd el.” – jelentette ki Elek Sándor.

A pátyiak is leszavazták

Pátyon is elmarad a tűzijáték, a helyiek a települési zárt Facebook-csoportban döntöttek az augusztus 20-ai tűzijáték elmaradásáról.

Budakeszin is elmarad

Budakeszin nem lesz tűzijáték – ezt posztolta a Facebookon Győri Ottilia a település fideszes polgármestere.

Tihanyban is elmarad a tűzijáték

Tósoki Imre fideszes polgármester a Facebookon indokolta a döntést. Közölte, sokan kérték hogy ne legyen tűzijáték, mert az környezetszennyező, és a jelenlegi klímaváltozásos, aszályos időben veszélyes is. Mezők, erdők, tarlók égnek le, és egyelőre nincs remény az elmaradt csapadék megérkezésére, ami érdemben meg tudná akadályozni az újabb tüzek fellobbanását

Fényjáték lesz viszont

A tihanyi polgármester elmondta: az állatok is rosszul tűrik, ezért a kutyatulajdonosok is külön kérték a tűzijátékok beszüntetését. Mint írta, fényjáték lesz a tűzijáték helyett.

Ide ne menjünk, ha tűzijátékot akarunk nézni

Számos város vezetése éppen ezért közölte, hogy idén bizony nem lesz tűzijáték: Pécsen, Siófokon, Salgótarjánban, Miskolcon, Pest megyén belül pedig Törökbálinton, Szentendrén és Budakeszin idén nem fognak durrogtatni.

Európa legnagyobb tűzijátéka

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, ezzel szemben Budapesten az ország legnagyobb tűzijátékát fogják megtartani. „Megint kipécézték a tűzijátékot”, Kovács Zoltán államtitkár szerint ebben a pillanatban drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot, mint megtartani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció