Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu beszámolt 78 éves korában, koronavírus következtében meghalt az Omega legendás zenésze, Kóbor János. A frontember már hetek óta kórházban volt, a vírus pedig végül legyőzte a szervezetét. Kóbor Jánost ma este búcsúztatták el a  budapesti Szent István Bazilikában.

Lélegeztetőgépen volt

Mint ismert, és ahogyan arról portálunk is hírt adott Kóbor János hetekig feküdt kórházban, ezidő alatt mélyaltatásban tartottak, továbbá mestereségesen lélegeztették. A zenész még betegsége előtt beszélt arról, hogy nem oltatta be magát, mert születése óta nem volt kórházban és nem szokott semmilyen betegséget elkapni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zártkörű lesz a temetés

Amint azt már megírtuk zártkörű lesz Kóbor János temetése, a család kérésére a végső búcsún csak Mecky szerettei lehetnek jelen.  Az Omega menedzsere azt mondta, hogy az énekes hamvait a kérésének megfelelően a Balatonba szórják majd.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elbúcsúzhatnak a rajongók

Bár maga temetés zártkörű lesz, az Omega gondolt a rajongókra is, akiknek ma este lesz lehetőségük elbúcsúzni Meckytől. Trunkos András, a zenekar menedzsere a gyászszertartásról korában ezt mondta: “December 17-én lesz a gyászszertartás a Szent István-bazilikában. Beszédet mond Frenreisz ­Károly, illetve a rajongói klub vezetője, Gazdag László is. A misére bárki eljöhet, most pedig azon dolgozunk, hogy a televízió is közvetítse. Sok külföldön élő rajongó szerette ­Meckyt, de nem tudnak Budapestre utazni a szertartásra, viszont szeretnénk, ha ők se maradnának le róla.” A Kóbor János halálával kapcsolatos cikkeinket itt tudod elolvasni.

Elbúcsúztatták

A búcsúztatót pedig ma este tartották meg a Szent István-bazilikában. Az események bárki részt vehetett és leróhatta kegyeteletét a legendás zenész előtt.

Rajongók is ott voltak

A helyszínen a Bors is ott volt, akik több rajongóval is szót váltottak, egyikük azt mondta: „A férjemmel először egy Omega koncerten találkoztunk és azon voltunk utoljára, mielőtt meghalt. Az Omega engem a férjemre emlékeztet”- mesélte Freund Ágnes.

Kapcsolódó:

Lezárult egy korszak

„Ezzel lezárult egy korszak, nincs már meg az a könnyűzenei ikon, aki miatt a világ minden pontjáról büszkén néznek ránk, magyarokra”- mondta szomorúan egy másik rajongó.

Megannyi emlék

Egy Evelin nevű hölgy pedig azt mondta a lapnak, hogy a Petróleum lámpára vonult be a szalagavatóján. „Ez a kis emlék miatt is szomorúság tölt el, hogy meghalt Kóbor János”.

Túl sok jó ember ment el

„Túl sok jó embert vesztettünk el az elmúlt két évben. Nem csak Kóbort gyászolom most, hanem mindenkit aki itthagyott minket”- mondta egy másik résztvevő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kóbor János