Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt 78 éves korában, koronavírus következtében meghalt az Omega legendás zenésze, Kóbor János. A frontember már hetek óta kórházban volt, a vírus pedig végül legyőzte a szervezetét. Halála mindenkit nagyon megviselt, első házasságából született fia, Dani is teljesen összetört.

Lélegeztetőgépen volt

Kóbor János állapota olyan súlyos lett, hogy mélyaltatásban tartották és mesterségesen lélegeztették. A zenész még betegsége előtt beszélt arról, hogy nem oltatta be magát, mert születése óta nem volt kórházban és nem szokott semmilyen betegséget elkapni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyászoló cslaád és rajongók

A gyásztól összetörtek a családtagjai, és a rajongók is, többen felkeresték a zenész törökbálinti otthonát, ahol mécseseket gyjtottak, ám a család ezzel kapcsolatban azt kérte: ne menjenek oda a házhoz, értik a fájdalmukat, de szeretnének csendben gyászolni, erről ebben a cikkünkben írtunk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Zártkörű lesz a temetés

Zártkörű lesz Kóbor János temetése, a család kérésére a végső búcsún csak Mecky szerettei lehetnek jelen.  Az Omega menedzsere azt mondta, hogy az énekes hamvait a kérésének megfelelően a Balatonba szórják majd.

Elbúcsúzhatnak a rajongók

A tervek szerint Kóbor Jánostól a rajongói és tisztelői a budapesti Bazilikában búcsúzhatnak majd el. Trunkos András, a zenekar menedzsere a gyászszertartásról ezt mondta: „December 17-én lesz a gyászszertartás a Szent István-bazilikában. Beszédet mond Frenreisz ­Károly, illetve a rajongói klub vezetője, Gazdag László is. A misére bárki eljöhet, most pedig azon dolgozunk, hogy a televízió is közvetítse. Sok külföldön élő rajongó szerette ­Meckyt, de nem tudnak Budapestre utazni a szertartásra, viszont szeretnénk, ha ők se maradnának le róla.”

Kapcsolódó:

Fia, Dániel is összetört

A zenészlegenda mélyen megviselte a szeretteit, özvegye Deme Zsóka, és lánya, Léna is gyászolja őt, továbbá Kóbor János első házasságából született fia, Dániel is összetört, ő ráadásul nem csupán az édesapját, de a kollégját, barátját is elvesztette, írja a Blikk.

Közel álltak egymáshoz

„Mecky és Dani nagyon közel álltak egymáshoz, így érthető, hogy a fiú összetört a gyásztól” – mondta a lapnak Trunkos András, az Omega menedezsere. ” Jó viszonyuk volt, és nemcsak az apa-fia kapcsolatuk volt példás, de a munkában is megtalálták a közös hangot. Dani dolgozott az együttessel, háttérmunkát és videókat készített, mindenben egyetértett az apjával. Amikor legutóbb beszéltem vele, azt mondta, az Omegával való munkát nem szeretné feladni. Tisztelte, szerette az apját, és viccesen Meckynek szólította őt.”

Tavaly két Omegás ment el

Az Omega együttes két tagját is elveszítette tavaly. Először Benkő Lászlót és majd 3 napra rá Mihály Tamás, az együttes basszusgitárosa halt meg.

Ezt kérte Kóbor János

Az Omega énekese még februárban beszélt arról, hogy zenésztársai halálának árnyékában ő maga is óhatatlanul el-elgondolkozik az elmúláson. Ekkor árulta el: noha nem készül a halálra, már most kikötötte, hogyan búcsúzzanak majd tőle a szerettei.

A Balatonba szórják a hamvait

„A temetésekről úgy jöttem el, hogy óhatatlanul már az elkerülhetetlenről, a sajátomról gondolkodtam. Hamvasztás lesz, ez nem kétséges. Helikopter, Balaton közepe, szórás. Igen, engem szórjanak a Balatonba és kész! És hogy egy kicsit morbidok legyünk, nyáron kell meghalni. Persze nem a most következőn, majd valamikor, mert nem lenne jó, ha a jégre szórnának” – mondta akkor Kóbor János. Kóbor János haláláról szóló cikkeinket ide kattintva tudod elolvasni

Vége az Omegának

„Annyi bizonyos, hogy Kóbor János halálával véget ért az Omega története is.Omega néven többé nem lép zenekar a színpadra” – mondta Trunkos András. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kóbor János – Forrás: TV2