Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt 78 éves korában, koronavírus következtében meghalt az Omega legendás zenésze, Kóbor János. A frontember már hetek óta kórházban volt, a vírus pedig végül legyőzte a szervezetét. Kóbor Jánost ma este búcsúztatják el a  budapesti Szent István Bazilikában, jó barátja a szintén legendás zenész, Charlie azonban nem lesz ott, azt is elárulta, miért nem.

Lélegeztetőgépen volt

Mint ismert, és ahogyan arról portálunk is hírt adott Kóbor János hetekig feküdt kórházban, ezidő alatt mélyaltatásban tartottak, továbbá mestereségesen lélegeztették. A zenész még betegsége előtt beszélt arról, hogy nem oltatta be magát, mert születése óta nem volt kórházban és nem szokott semmilyen betegséget elkapni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Zártkörű lesz a temetés

Amint azt már megírtuk zártkörű lesz Kóbor János temetése, a család kérésére a végső búcsún csak Mecky szerettei lehetnek jelen.  Az Omega menedzsere azt mondta, hogy az énekes hamvait a kérésének megfelelően a Balatonba szórják majd.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Elbúcsúzhatnak a rajongók

Bár maga temetés zártkörű lesz, az Omega gondolt a rajongókra is, akiknek ma este lesz lehetőségük elbúcsúzni Meckytől. Trunkos András, a zenekar menedzsere a gyászszertartásról korában ezt mondta: “December 17-én lesz a gyászszertartás a Szent István-bazilikában. Beszédet mond Frenreisz ­Károly, illetve a rajongói klub vezetője, Gazdag László is. A misére bárki eljöhet, most pedig azon dolgozunk, hogy a televízió is közvetítse. Sok külföldön élő rajongó szerette ­Meckyt, de nem tudnak Budapestre utazni a szertartásra, viszont szeretnénk, ha ők se maradnának le róla.” A Kóbor János halálával kapcsolatos cikkeinket itt tudod elolvasni.

A Duna World fogja közvetíteni

A búcsúztatást pedig valóban közvetíteni fogja a tévé is:  azok számára, akik személyesen nem lehetnek ott, követhetik a Duna World élő közvetítését. A megemlékezéshez a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV is csatlakozik, a gyászszertartás napján tematikus adásokkal készülnek.

Kapcsolódó:

Charlie nem lesz ott

Az élőben közvetített gyászmisén Mecky pályatársai, barátai és családja búcsúzik majd az énekestől, azonban egy közeli barátja, Charlie nem lesz ott az esti eseményen. A zenészt a Bors kereste meg, akiknek Charlie elmondta, miért hozta meg ezt a nehéz döntést: “Imádtam az Omegát, ez a név nekem nemcsak az együttest jelenti, hanem egyesével mindegyik zenészt is, aki játszott” – mondta, majd így folytatta:

Egyedül jár tempomba

“Molnár Gyurival és Benkő Lacival nagyon jó barátságot ápoltam. Jancsit a Balatonon nagyon sokszor láttam. Ott nyaraltunk több éven át és gyakran találkoztunk. Sokat veszítettünk Mecky halálával. Gondolkodtam azon, hogy elmegyek a gyászmisére, de végül úgy döntöttem, hogy kihagyom. Én templomba csak egyedül járok, tömeggel soha. Ami a templomba történik, az nagyon bensőséges és intim. Az csak az enyém.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kóbor János – Forrás: TV2