A lézeres jelölés egy olyan technológia, ami forradalmasította a hagyományos, mára már elavult gravírozási módot. Így mára már ez a folyamat sokkal pontosabb, gyorsabb, egyszóval hatékonyabb. A lézersugárral dolgozó technológia segítségével közvetlenül a termék felületére lehet vésni. Ez biztosítja a tartós, megbízható nyomon követhetőséget, mely alapelvárás a modern ipari környezetben.

Hol alkalmazható a lézeres jelölés?

Ha a megfelelő eszközt használjuk, akkor számos helyen bevethető ez a technológia. Ehhez természetesen szükségünk lesz egy kiváló eszközre, mint amilyen az ITGStore lézergravírozója. Hatalmas előnye ennek a módszernek, hogy módosítja és adaptálja a tárgyak anyagával való kölcsönhatást. Ez pedig igen rugalmas megoldást jelent.

Tökéletes választás ipari nyomon követéshez. Az alkatrészjelölés (LDPM) bevett megoldás akkor, ha szükséges a tartós és megbízható eredmény, például a zord körülmények miatt. Nagy felbontással és kontraszttal biztosíthatók a jól látható iparág-specifikus kódok, szimbólumok fémen, műanyagon vagy szerves anyagon.

Textúrázásra és márkajelölésre is tökéletes! Ha egy terméknek díszítésére, textúrázásra van szüksége, vagy egyszerűen a márka logóját szeretnénk rajta nagy felbontásban elhelyezni, akkor ez a legjobb választás.

Az ipari feldolgozás során is elterjedt a technológia. Lézeres jelölést alkalmaznak számos gyártási folyamatban, anyagok feldolgozására.

Milyen iparágakban használnak lézeres jelölést?

Több helyen is alkalmazzák ezt a technológiát. Elég csak az autóiparra gondolni, ahol az alkatrészek számát, azonosítóját, sorozatszámot és további adatokat is felvezetnek. De a repülőgépek gyártása során is épp így járnak el.

Az orvosi iparban a különböző berendezések, sebészeti műszerek azonosítói kerülnek rá a termékekre lézeres jelöléssel. Így válnak nyomon követhetővé, ezáltal biztonságossá.

Az elektronikai ipar szintén alkalmazza ezt az eljárást. Az alkatrészek, nyomtatott áramköri lapok, mikrochipek gravírozását oldják meg így.

De az ékszerészetben is nagyon hasznosnak bizonyul a lézeres jelölés. Ennek segítségével bonyolult mintákat is könnyen és gyorsan tudnak belegravírozni az aranyba, ezüstbe és egyéb nemesfémekbe.

Milyen előnyei vannak a lézeres jelölésnek?

Az egyik a pontosság. Ezzel a megoldással olyan részletgazdag, bonyolult vagy épp apró minták is elhelyezhetőek az anyagon, amilyen más technológiával nem lenne kivitelezhető.

Ráadásul érintésmentes, így a felület nem károsodik. Így az olyan érzékeny termékeknél is kiválóan alkalmazható, mint az orvosi berendezések, az elektronikai alkatrészek vagy az ékszerek.

Gyors, hatékony és tartós! A hagyományos jelölési módszerekkel ellentétben jelentősen csökken a gyártási idő, valamint a költségek is. Tartósságának köszönhetően a termékek élettartama alatt egyszer kell alkalmazni.

Mint látható, egy kiváló technológiáról van szó, ami számos előnyének köszönhetően sok esetben jelent tökéletes választást.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: itgstore.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.