Újabb részletek derültek ki a Martonvásár és Ráckeresztúr között lezuhant sportrepülő balesetéről. A gép roncsait megtalálták, és az is kiderült, hogy két halálos áldozata van a tragédiának. Az egyikük a hírek szerint egy 19 éves fiú lehet.

20-an keresték az eltűnt gépet

Délelőtt fél 11-kor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy eltűnt egy kisrepülőgép a radarról Martonvásár közelében, és feltehetően lezuhant. Az érdi, törökbálinti, martonvásári tűzoltók 4 járművel, 20 emberrel keresték az eltűnt gépet.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A honvédség is kereste a gépet

Szombat délelőtt a Magyar Honvédség azt közölte Facebook-oldalán, hogy egy eltűnt kisrepülőgépet kerestek Martonvásár környékén, az akcióban pedig részt vett az MH légi kutató-mentő szolgálata is. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Honvédségi helikopter

Forrás: Facebook

Ketten haltak meg

A repülő Tökölről szállt fel, ketten utaztak benne, egy fiatalember és egy idősebb férfi. Sokáig keresték az áldozatokat, akiken a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni, pedig mentőhelikopter is érkezett. Az egyik áldozat egy 19 éves férfi.

Elszállították a roncsokat

Nem volt könnyű dolguk a helyszínelőknek sem, mert olyan nagy erővel csapódott a földbe a gép, hogy nem fértek hozza az utastérhez, munkagépekkel kellett kiásni a roncsokat. A gép darabjait teherautókkal szállították el, így a helyszínen szombat délutánra semmi nem maradt a roncsból.  A rendőrség a tragédia ügyében büntetőeljárást indított.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Mentés a zuhanás után

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kiemelt kép: a lezuhant kisgép – Forrás: MTI/Máthé Zoltán