November 9-én ismét Libadalom lesz Etyeken, a Gasztrosétányon. Ínycsiklandó libás ételek, újbor, forró italok és a rendkívül népszerű libafuttatás várja az éhes, szomjas és kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket! Íme a teljes program:

2019. november 9., szombat, 10:00–18:00

Gasztrosétány, Újhegy: Márton-nap ünnep a borászok számára, hiszen hagyományosan ebben az időszakban kóstolják meg a gazdák az újbort, és kerülnek palackokba az első tételek.

A Gasztrosétányon ez a nap ráadásul egybeesik a már hagyományos Libadalommal, amikor is a helyi présházak az alkalomhoz illő programokkal és ínycsiklandó libaételekkel várják az érdeklődőket és megrendezik a már tradíciónak számító libafuttatást is. Az időjárás is kellemes lesz, szombaton 15 fok várható.

ETYEK Időjárása most és a következő napokban

A LIBADALOM pincéinek programja és kínálata

1. Gingalló Csokoládéműhely

  •  Nyitott műhely forró csokival 12.00-18.00 óráig
  •  Különleges kézműves csokoládék és bonbonok
  •  15:00 és 16.30 óra: csokikészítő bemutató kóstolóval

2. Aubergine Pince

  •  Sütőtökkrémleves, tépett libaszendvics és zsírjában sült mennyei libamáj Barbecue oldalas és csirkecomb a smokerből amerikai káposztasalátával

3. Desszert Pince

  •  Frissen sült Márton-napi diós kifli
  •  Szilvalekváros rácsos pite és vörösboros csokitorta

4. Milán Pince – Zalán Faház

  •  Falusi libaleves lúdgége tésztával
  •  Kemencében sült sólet füstölt libacombbal
  •  Sült liba- és kacsacomb pezsgős káposztával
  •  Forralt bor, házi limonádék és sütemények

5. Erdélyi Ízek Udvara

  •  Libahúsos csorba és libasült részeges káposztával
  •  Libatepertős pástétom kakukkfűvel és faszenes miccs
  •  Tarpa pálinkák és a Sobol pincészet borai

6. Árpás Laci Sonkamester Pincéje

  •  2 évig érlelt, pácolt, szárított sonkakülönlegességek
  •  Délvidéki ízek: töltött libanyak, ropogós libacomb, lila káposzta és hagymás törtburgonya

7. Halmi Pince

  •  Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására
  •  Hangolódás a közelgő téli estékre: csipkebogyó tea, szörp és lekvár

8. Château Újhegy:

  •  Liba kocsonya és újházi libaleves lúdgége tésztával
  •  Sous vide libacomb almás-pezsgős lilakáposztával
  •  Tépett libamelles hamburger rukkolával, pirított májjal

9. Kácsor „Kíra” Pince

  •  Régi és újborkóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
  •  Sült libacomb, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
  •  Alma-, körte-, és dióvásár

10. Tátrai Pincészet

  •  A pincészet borainak kóstolója és vására

11. Rezeda Terasz

  •  Libabecsinált és fokhagymakrémleves sajtos krutonnal
  •  Libamáj pástétom borzselével és Márton-napi libásrétes borsodóval
  •  Füstölt libamellel tálalt ludaskása
  •  Konfitált libacomb röszti burgonyával, mézes sült almával
  •  Sütőtökös burgonya tócsni sajttal és tejföllel

12. EtyekVin

  •  Libaleves és libatepertőkrémes-kenyér lila hagymával
  •  Grill ételek, forralt bor és meleg italok
  •  Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek

13. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

  •  12.00-16.00 óra: Harmonika zene
  •  Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására – újborkóstoló, forralt bor
  •  Liba aprólék leves és libahúsos palacsinta tekercs
  •  Tepsiben sült kacsacomb
  •  Töltött libanyak lila hagyma lekvárral és „Libaropi”
  •  Pecsenyezsíros-, és libatepertőkrémes-kenyér

14. Dvorák Pince

  •  Tárkonyos libaraguleves, ludaskása és töltött libanyak
  •  Sült kacsacomb párolt káposztával és sült libakolbász, kacsapita

15. Etyeki Sajtút állomás

  •  Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette

16. Rókusfalvy Birtok

  •  11.00 óra Libafuttatás – lúdfutamra fel!

Nevezz saját tuning libáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen! Nevezés a helyszínen.

  •  11.30 óra: Pohárral a kézben, újborral a palackban – rendhagyó pincetúra
  •  Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó: liba raguleves és fehér csokis cookie arany mazsolával
  •  Újborkóstoló, forralt bor és forró tea
  •  Esküvő kiállítás

Kiemelt kép: Korábbi rendezvény az etyeki Gasztrósétányon – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu