Nem volt elégedett ez édesanyjának az ellátásával a 48 éves férfi, nekiesett az orvosoknak és lövöldözni kezdett a Jahn Ferenc kórházban. A rendőrségen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás, a támadót pedig még a kórház közeléből is eltiltották.

Lövöldözni kezdett

Durva jelenetnek lehettek többen is szemtanúi a pesti Jahn Ferenc kórházban. Egy 48 éves férfi meglátogatta az édesanyját. Mivel nem tetszett neki az ellátás színvonala nekiesett az orvosoknak, majd lövöldözni kezdett a folyosón. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban is volt dolga a törvénnyel

A Blikk úgy tudja, hogy a 48 éves elkövető, K. Zsolt részeg volt és korábban már volt dolga a törvénnyel, mert kiskorú veszélyeztetése miatt már volt büntetve.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szóváltásba keveredett az orvossal

A rendőrség közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján július 23-án a 48 éves férfi láthatóan ittas állapotban bement egy 20. kerületi kórházba és szóváltásba keveredett egy ott dolgozó orvossal, majd rátámadt az orvosra.

Elsült a fegyver

A dulakodás közben a férfinél lévő gáz-és riasztófegyver elsült. Az eset során senki nem sérült meg. A kiérkező rendőrök a férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Katasztrófális körülmények

A kórházakban az ellátás színvonala valóban nem túl jó és aki feküdt már kórházban, vagy volt látogatóban biztosan rácsodálkozott a magyar kórházak egy részének az állapotára, a katasztrófális körülményekre. Ennek ellenére döbbenetes, hogy valaki fegyverrel megy be egy kórházba és lövöldözni kezd.

Elfelejtett kórházak

Budapesten több pocsék állapotban lévő kórház is található, többségük olyan, mintha a rendszerváltozás óta hivatalban lévő összes kormány, összes miniszterelnöke és összes illetékes minisztere elfeledkezett volna ezekről.

Muzeális kórház

A Jahn Ferenc kórház sincs túl jó bőrben, de Szent János kórháznál talán még az is jobb állapotban van. A János kórházban ugyan kiváló orvosok dolgoznak, egyes osztályok felszereltsége szintén példás, azonban az épületegyüttes inkább egy lepattant múzeumnak néz ki. Sokak szerint gyalázat, hogy Buda és a budai agglomeráció lakosságának a jelentős része ehhez a muzeális kórházhoz tartozik.

Szíven szúrta az orvost

Alig két hónappal ezelőtt a Honvéd kórházban támadt a kezelőorvosára egy fekvőbeteg. Késsel szíven akarta szúrni, de az orvos ellépett, ezért a tüdejét roncsolta a szúrás. Rengeteg vért vesztett, de a kollégái azonnal megoperálták, már jobban van.

Lélegeztetőgépre kapcsolt asszonyra támadt

Korábban akkor írtunk kórházban történt támadásról, amikor a covid idején egy kínai származású férfi a Honvéd kórházban rátámadt egy lélegeztetőgépre kapcsolt tanárnőre és egy orvosi szikével valósággal összekaszabolta szerencsétlen asszonyt.

Elmegyógyintézetbe került

A kínai férfi az ott dolgozókat is megtámadta, de végül ártalmatlanították. Sajnos a tanárnő belehalt a sérülésekbe, a kínai férfi elmegyógyintézetbe került. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció