Belvárosi sétákon palotasztorikkal és kövek kódjaival ismerkedhetünk, este a Dunán jazzhajó kínál látványos szórakozást. A Ludvig Múzeum a magyar film 120 éves történetet mutatja be, Gödöllőn a kastélyban operagála koronázza a hosszú hétvégét.

Palotasztorik és álom luxuskivitelben – séták Budapesten

Az Imagine Budapest  belvárosi sétákat kínál vasárnapra. Városi kódfejtés – palotasztorik az Andrássy útról programban a város egyik legelegánsabb útján futó kétórás nyomolvasó sétán találjuk magunkat, ahol kiderül, hogy a némaságra ítélt kőszobrok, a gazdag díszítőfestések mind-mind az egykori úri világról mesélnek.

A Párizsi udvarba is kukucskálni

Kép forrása: rozsakunyho.hu

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 

Álom luxuskivitelben

A Párisi Udvar – álom luxuskivitelben című sétaprogram során többek közt Exkluzív épületbejáráson találhatjuk magunkat a Párisi Udvar Hotel Budapest jóvoltából, együtt sétálhatunk a megújult Párisi Udvarban, Budapest legszebb ékkövében.

Jazz a Dunán

Augusztus 20-án és 22-én az ünnepi hétvégére különleges eseménnyel készül a Modern Art Orchestra. A zenekar a Nimród Rendezvényhajón áll színpadra a késő délutántól estig tartó Swingin’ On The Danube Jazz Festival programjával. Fél hattól az ifjabbak számára állítottak össze egy a jazz muzsikát népszerűsítő, ismeretterjesztő programot, este fél nyolctól pedig a szving jegyében összeállított repertoárral készül a MAO.

A Gödöllői szimfonikusok a kastélyban

Opera gálaest Gödöllőn

A Gödöllői Királyi Kastélyban Opera gálaestet tart a Gödöllői szimfonikus zenekar. Közreműködnek: Kertesi Ingrid és László Boldizsár. Vezényel: Kovács János

120 éves a magyar film

Nagy látószög a Ludvig Múzeumban

120 éves a magyar film. Ez alkalomból a Ludvig Múzeumban nyílt kiállítás. Célja, hogy átfogó képet adjon a hazai filmművészet és filmipar múltjáról és jelenéről, amely első pillanatától kultúránk fontos területe. Különleges utazásra invitálja a látogatót, mely a film megszületésétől, a némafilmkorszakon és a hangosfilm feltalálásán át napjainkig vezet.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook.com/ImagineBudapest