Tragikus hirtelenséggel és rendkívül fiatalon, 37 évesen hunyt el a mindenki által imádott zenész.

A fővárosban született

Máté Péter 1947. február 4-én látta meg a napvilágot Budapesten. Ha élne, ma ünnepelhetné 76. születésnapját. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Énekes és zeneszerző is volt egyben

Nem csak kitűnő énekes, de hangszerelő, zeneszerző és zongorista is volt. Közel 150 dalt szerzett és adott elő pályafutása során. Évtizedekkel halálát követően is renkdívül népszerűek a művei.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Máté Péter egyik legismertebb slágere

Semmi sem utalt arra, hogy közel lenne a vég

1984. szeptember 7-én Hódmezővásárhelyen lépett fel, másnap pedig Mindszenten. Mint utóbb kiderült, ezek voltak az utolsó fellépései. Szeptember 9-én ugyanis váratlanul elérte őt a végzet.

Egészségügyi problémái voltak

Úgy tudni, hogy szívbillentyűhibával született és más egészségügyi problémák is gyötörték élete során. Szenvedett a sclerosis multiplex következményeitől is. A hivatalos indoklás szerint tüdőembólia miatt hunyt el.

Az énekes gyakran játszott dala

Más lehetett a valódi ok?

Barátja, Poór Péter a Blikk számára elárulta, hogy mi volt az igazi oka Máté Péter halálának. “…én tudom, hogy makk egészséges volt. A halálát – megdöbbentő ezt kimondani ennyi év távlatából is – háztartási baleset okozta” – mondta Poór Péter.

Máté Péter dalai ma is gyakran felcsendülnek

Nem lehet tudni a részleteket

Poór Péter kegyeleti okokból nem kívánt többet mondani Máté Péter halálának körülményeiről. Az ünnepelt énekes temetésére a Farkasréti temetőben került sor. Több tízezren voltak jelen, amikor elkísérték utolsó útjára.

Két végén égette a gyertyát

Kortársai azt mondták, önpusztító életet élt. Dohányzott, méghozzá igen intenzíven: Gidófalvy Attila, a Karthago együttes billentyűse azt mondta korábban a Tények Plusznak, hogy volt olyan eset, hogy amíg ő két szál cigarettát füstölt el, addig barátja, Máté Péter egy doboznyit elszívott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Újszegedi Szabadtéri Színpad, Máté Péter énekes, zeneszerző. A felvétel a VII. Szegedi Ifjúsági Napok alkalmával készült. – Forrás: Fortepan / Urbán Tamás