Csütörtökön dél körül riasztották a Biatorbágyi Polgárőrséget, hogy két óvodáskorú kisgyermek szülő nélkül cselleng az utcán, nem tudják hol laknak. Azonnal indultak a polgárőrök.

Egy hölgy vette észre a 4-5 éves gyerekeket Biatorbágyon a Gáspár utca környékén. Mivel látta, hogy nincs velük felnőtt, megkérdezte tőlük, hol laknak, de erre nem tudtak válaszolni, ezért hívta a polgárőrséget.

A Biatorbágyi Polgárőrség közösségi oldalán azt írták, hogy csütörtökön 12:40-kor kapták a riasztást, hogy a település biai részén a Gáspár utca környékén két kisgyermeket, egy kisfiút és egy kislányt találtak.

A polgárőröknek végül 20 perces keresés után sikerült megtalálniuk a szülőket, akiknek átadták a két kisgyermeket. Ha a rendőrök találták volna meg a gyerekeket, feljelentés lehetett volna a vége, hiszen a szülők vélhetően gondatlanul jártak el, mert fogalmuk sem volt arról, hol vannak a gyermekeik.

KAPCSOLÓDÓ: A 10 leggyermekbarátabb település az agglomerációban

A Soroksári úton is egyedül sétálgatott egy kisgyerek

Februárban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy zokniban és pizsamában sétált egy 2 éves gyerek a 23. kerületben a forgalmas Soroksári úton.

Szerencsére egy arra autózó megállt és biztonságba helyezte a gyereket. A szülőket nem találta meg, ezért hívta a rendőrséget. A gyermek apja önként ment be a kapitányságra, eljárást indítottak ellene.

Kiemelt kép: illusztráció