Évek óta súlyos tüdőbetegséggel küzdött Venczel Vera. Kollégái közül többen tudták, de volt aki csak sejtette, hogy nagy a baj. A színésznő soha nem beszélt betegségéről, halála előtt két héttel sem akarta nyilvánosságra hozni, hogy milyen súlyos állapotban van. Nem szerette volna, ha sajnálják.

Meghalt Venczel Vera

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 75 éves korában elhunyt Venczel Vera. A Jászai Mari-díjas színésznő 50 évig a Vígszínház tagja volt. Számos filmben szerepelt, de talán a legemlékezetesebb alakítása az Egri csillagok Vicuskája. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Barátsága Kovács Istvánnal

Az Egri csillagokban játszott együtt Kovács Istvánnal, akihez mély barátság kötötte. A Szomszédok egykori sztárját is megrázta a színésznő halála. Kovács István ugyan tudta, hogy Venczel Vera beteg, de hogy pontosan mi a baja, arra sosem kérdezett rá.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

11 nappal halála előtt még beszéltek

A színész és Venczel Vera 11 nappal a tragikus nap előtt beszéltek egymással telefonon. “Éppen azelőtt jött ki a kórházban. Nem is értettem, kérdeztem, hogy mi a baj, de csak annyit mondott, hogy “Hát a COVID”.

Nem beszélt betegségéről

„Nem faggattam, ő pedig nem zúdította rám a történteket, a következő mondata már a szobatársairól szólt. Soha nem beszélt arról, hogy beteg lenne, általában a férje, Gyuri egészségi állapotáról mesélt, arról nem, hogy vele gond lenne. Ezért is ért váratlanul a baj, a tragédia, amire nem lehetett felkészülni” – mondta Kovács István a Blikknek.

Várta, hogy színpadra léphessen

Venczel Vera már hosszú ideje beteg volt. Ennek ellenére januárban ezt nyilatkozta: „Már alig várom, hogy újra színházba mehessünk: én a színpadra, a nézők a széksorokba. A balesetem, amely hosszú ideig nagyon megviselt, már csak rossz emlék, csak a kondíciómat, az erőnlétemet kell visszaszereznem, és akkor jöhetnének a fellépések is”.

Súlyos tüdőbetegsége volt

Kollégája, Kern András tudomása szerint azonban a színésznő már akkor is nagyon beteg volt. „Komoly tüdőbetegséggel küzdött. Bár nem járt be a színházba, rendszeresen kerestük egymást telefonon” – árulta el a színészóriás a Borsnak.

Férje miatt nem lépett színpadra

Kern András szerint akkoriban úgy tűnt, hogy Venczel Vera felépült, és a visszatérés gondolatával kacérkodott. A színész is Kovács Istvánhoz hasonlóan, megerősítette, hogy erre azonban sajnos nem kerülhetett sor, mert a férje megbetegedett. A Jászai Mari-díjas színésznőt szíve ugyan visszahúzta a színházba, mégis minden elő­adását lemondta, hogy a nap 24 órájában Czapp György mellett lehessen és ápolhassa őt. 

Nem akarta, hogy sajnálják

Halála előtt két héttel a Blikk munkatársa is megkereste a színésznőt, interjút szeretett volna készíteni vele. Venczel Vera azonban ezt mondta: „Kérem, hogy ne írjon most rólam semmit. Nem vagyok jól. Kórházban voltam két hétig, s nem akarom, hogy ezt megtudja bárki is. Mert akkor majd elkezdenek megint sajnálni, majd hívogatnak, hogy mi van velem, és én ezt a csatát egyedül, a férjem segítségével vívom, hónapok, sőt évek óta. Majd, ha jobban leszek, ígérem felhívom”.

Nagyon rossz állapotban volt

A múlt héten Venczel Vera férje a Blikk munkatársának elmondta, hogy felesége nagyon rossz állapotban van. Másnap pedig már a Vígszínház művészének a halálhírét közölték.

Az aranylakodalmukra készült

2022-ben ünnepelték volna az ötvenedik házassági évfordulójukat, de a halál sajnos idejekorán elszakította őket egymástól. Így nem teljesülhetett a színésznő nagy kívánsága, hogy megünnepeljék az aranylakodalmukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Venczel Vera – Forrás: venczelvera.hu