Újabb lépés előre: április 28-án elkezdték bontani a fővárosi Corvin áruház állványzatát, vagyis hamarosan teljes egészében látható a kívül-belül megújuló épület homlokzata, és befejezhetik a lábazathoz záródó térburkolat lerakását. Ez azt jelenti, hogy nemsokára ismét megnyitja kapuit Budapest egyik legrégebbi nagyáruháza.

2018 óta tart a munka

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Corvin Áruházat évekkel ezelőtt, 2018 májusában kezdték felújítani, kezdve a paravánszerű alumíniumborítás lebontásával. A felújítás azonban régóta csúszik, a Blaha Lujza térrel egyszerre tervezték átadni, ám ez nem sikerült. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ősszel már vásárlókat is fogadhat

A legfrissebb hírek alapján azonban úgy tűnik, hamarosan befejeződnek a munkálatok, és ősszel már vásárlókat is fogad majd az áruház.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Már bontják az állványzatot

Április 28-án elkezdték bontani a fővárosi Corvin áruház állványzatát, vagyis hamarosan teljes egészében látható a kívül-belül megújuló épület homlokzata, és befejezhetik a lábazathoz záródó térburkolat lerakását. A munkavégzés idejére a kivitelező előreláthatólag három hétre elkeríti a Corvin Áruház homlokzatának környezetében érintett területet. A burkolatépítéssel egy időben lehetővé válik, hogy elvégezzék a tér átadásakor a téli időjárás miatt tavaszra időzített munkákat – írta a BKK.

Csaknem száz éve épült

Az ország első plázájaként is emlegetett Corvin Áruház csaknem 100 évvel ezelőtt, 1926-ban épült, ám a második világháború alatt kiégett, majd 1948-ban Budapest Nagyáruház néven nyitott újra.

Ünnepélyes nyitást terveznek

Az alumínium burkolat, mely a 60-as években került rá, május második felére kerül le az épületről, melyet várhatóan ünnepélyes keretek közt esemény is kísér majd. Balogh Olivér, a felújítást végző cég egyik tulajdonosa a jozsefvarosujsag.hu-nak elmondta: az üzletek várhatóan nyár végén, ősz elején nyitnak meg.

Semmi sem látszott

Az elmúlt fél évszázadban egyébként semmi sem látszott a 2003-ban műemléki védelmet kapó épület eredeti szépségéből egy alumíniumborítás miatt. A józsefvárosi önkormányzat még 2014-ben kötelezte a tulajdonost, hogy távolítsa el a burkolatot és állítsa helyre az eredeti homlokzatot.

Megújult a Blaha Lujza tér

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg 2022 decemberében, hogy ötvenöt év után új, igényes karaktert kapott Budapest egyik legforgalmasabb, jelentős történelmi és szellemi örökségű csomópontja, a Blaha Lujza tér. A ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető téren a munkálatok még 2021 nyarán indultak el, a kivitelezés mintegy másfél évig, egészen pontosan 505 napig tartott.

Nem csak a felszín változott

A beruházásnak köszönhetően nemcsak a tér felszíne, hanem az aluljáró felső födémszigetelése, a fölötte lévő útpálya, valamint – kapcsolódó fejlesztésként – a Somogyi Béla utca is teljeskörűen megújult. A felújítást a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ bonyolította le. A teljes munka bruttó 3,68 milliárd forintba került, ebből 2,68 milliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat, 1 milliárd forintot Magyarország Kormánya biztosított. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megújul a Corvin áruház. Fotó: epiteszforum.hu