Az elmúlt napon 170-en haltak meg a koronavírus szövődményei miatt, ezzel a járvány kezdete óta már több mint 22 ezer áldozata van. Szerdán elérheti a beoltottak száma a 2,5 millió, ekkor kezdődhet a részleges nyitás Magyarországon.

Új fertőzöttek

A legfrissebb adatok szerint 1890 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 691 743 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

170-en haltak meg

Elhunyt 170 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 098 főre emelkedett.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

12 ezer felett a kórházban ápoltak száma

Jelenleg 12 007 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1440-en vannak lélegeztetőgépen. 

Megváltozhat a járvány lefolyása

Két és fél millió ember beoltását követően lehet arra számítani, hogy “a beoltott tömeg” valamennyire megváltoztatja a koronavírus-járvány lefolyását – nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a közmédiának.

Nem dőlhetünk hátra

Szlávik János azt mondta, “ahhoz, hogy hátradőljünk, sokkal-sokkal több oltást kell beadni”.

Messze még a nyájimmunitás

Az infektológus szerint a járvány kezdetén úgy tartották, hogy a nyájimmunitáshoz a lakosság 60-70 százalékának átoltottsága megfelelő. Az új vírusmutánsok megjelenésével azonban,  különösen a brit mutáns terjedésével -,ennél is magasabb, akár 70-80 százalékos átoltottságra is szükség lehet ahhoz, hogy a járványt megállítsák.

2,5 millió beoltott

Ahogyan arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Orbán Viktor többször elmondta, hogy akkor kezdődhet meg a részleges nyitás, ha 2,5 millió ember már be van oltva.

Közel a határ

Magyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít. Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően a beoltottak száma várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a 2,5 milliót – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn.

Ennyi embert oltottak be

A koronavirus.gov.hu kedd reggeli adatai szerint eddig 2 432 313 fő, közülük 922 886 fő már a második oltását is megkapta.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Új szabályok

Amennyiben megtörténik a 2,5 millió regisztrált állampolgár oltása, akkor új szabályozások lépnek életbe. Hogy pontosan miben változhat meg az életünk szerdától, arról ide kattintva tudsz tájékozódni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI