A BKK pénteken olyan háromoldalú megállapodást kötött a MÁV-HÉV-vel és a Volánbusszal, amely biztosítja a jelenlegi tarifarendszer megőrzését – közölte Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Marad a tarifarendszer

Továbbra is egységes tarifarendszerrel használhatják a főváros környékéről Budapestre, valamint az ellenkező irányokba közlekedő menetrend szerinti járatok utasai a 2011 óta létező Budapest-bérletet. miután Ebben állapodott meg a Budapesti Közlekedési Központ, valamint az állami kézben lévő MÁV-HÉV és a Volánbusz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Változatlanul lehet utazni a kék buszokon

A BKK változatlanul ellátja az egységes forgalomfelügyeleti és utastájékoztatási feladatokat a HÉV-járatokon és a Volánbusz agglomerációs kék autóbuszain. Ezenfelül az eddigieknek megfelelően a fővárosi cég rendezi majd az ezeken a vonalakon jelentkező forgalmi zavarokat, továbbá a Futár-rendszerben is a megszokott módon jelennek majd meg a környéki járatokra vonatkozó információk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

BKK jegyek

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a BudapestGO applikációval is lehet majd utazást tervezni az érintett járatokra, és a mostani állapotnak megfelelően vehetnek jegyeket az utasok a BKK automatáiból és az alkalmazáson keresztül a nem szorosan a főváros kezelésben lévő szolgáltatók HÉV és agglomerációs buszjárataira.

Kiszivárgott tervezet

Amint arról mi is beszámoltunk, nemrég egy kiszivárgott tervezet szerint januártól megszűnt volna a tizenkét éve létező Budapest-bérlet. A változásnak legfeljebb azok utasok örülhettek volna, akik eddig az agglomerációból jártak be a fővárosba, illetve oda mentek ki Budapestről, és megvették a 9500 forintos Budapest-bérletet, illetve a megye, esetleg az ország egyéb irányaira érvényes megye- vagy országbérletet is, amely jelenleg 9450 forintba kerül.

Rosszul jártak volna

A Budapest-bérlet esetleges megszűnésével a fővárosi beutazáskor megspórolhatták volna a 9500 forintos BKK-bérlet árát. A Budapest-bérlet megszüntetésével azok jártak volna igazán rosszul, akik a főváros területén belül rendszeresen használják az állami üzemeltetésű HÉV vagy a Volánbusz azon járatait, amelyek szintén a főváros belterületén közlekednek.

Sokan szívtak volna

A változtatás több százezer utast érintett volna, ha nem sikerült volna megkötni a háromoldalú megállapodást. Ebben az esetben egyébként önmagában HÉV-jegy megvásárlása is nehézséget okozott volna, hiszen ezt most szintén a BKK értékesíti.

Nem végleges a megállapodás

A BKK közleménye azzal zárul, hogy a megállapodásban részt vevő cégek addig tartják fenn az áthidaló megoldást, amíg a BKK által nyújtott egyes szolgáltatások értéke el nem éri el a közszolgáltatókra vonatkozó közbeszerzési értékhatárt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció