Nem igaz, hogy nem állt meg egyetlen autó sem azután, hogy vasárnap késő este halálra gázolták az M0-s körgyűrűn a 92 éves román férfit.

Többen megálltak

Ahogy írtunk róla, a baleset vasárnap este fél 10 körül történt az M0-s körgyűrű 6-os kilométerszelvényénél, Törökbálint közelében. Kiderült, hogy a szerencsétlenség után a gázoló autó mögött közlekedő második és harmadik autó is megállt, ők azonban már nem tudtak segíteni az idős férfin. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pontosítás

Az ügyvéd pontosította azokat a híreket is, melyek szerint legalább 40 autó áthajtott volna a 92 éves férfi holttestén. Az ütközés után ténylegesen megállt két autó, azonban a forgalom teljes leállításáig feltételezhetően több autó is áthaladt a testen, ezek számát azonban pontosan nem ismerjük – írja a Telex.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A gázoló is megállt

Az ügyvéd arról beszélt, hogy az ütközés után maga a gázoló jármű is megállt egy rövid időre, nem azonnal ment tovább. A szürke Mercedes Vitóval közlekedő elkövető és két utasa vélhetően ekkor mérték fel, mi is történt pontosan.

Továbbhajtott

A kisbusz vezetője ezután anélkül, hogy mentőt, vagy bármilyen más hatóságot értesített volna, egész egyszerűen továbbhajtott az ütközéstől egyébként látványosan összetört autóval, amelynek betört szélvédőjén alig lehetett kilátni.

Megtalálták az autót

A baleset további részletei innen már ismertek: ahogy írtunk róla, az összetört járművet május 2-án reggel Diósdon, az Arany János utcában találták meg. Az elkövetők a baleset után a kisbuszt a településen leparkolták, rendszámát levették, majd egy másik kocsiba ültek, és távoztak a helyszínről. Az esetről egészen eddig kevés megerősített részletet lehetett tudni, május 3-án még maga a család is azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy a hatóságok kevés részletet árultak el nekik a tragédiáról.

Nem segített

A gázolóval szemben első körben segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja merül fel. Azonban az ügyvéd azt sem tartja kizártnak, hogy közúti balesetté minősítsék az esetet, ehhez viszont még hosszú hónapok vizsgálataira és nyomozásra lesz majd szükség.

Keresik még mindig

A gázolót és társait továbbra is keresik a rendőrök, az ügyvéd elmondása szerint jelenleg „forró nyomon vannak”, így vélhetően előkerülnek majd. Az autóban a baleset idején hárman is ültek, esetükben súlyosbító tényező lehet az is, ha egy utólagos vizsgálat bebizonyítja, hogy az elütött férfi közvetlen a baleset után még életben volt.

Mások felelőssége

A többi autósnak – különösen azoknak, akik megálltak – nincs felelőssége, ők megtették azt, amit meg kellett tenniük. Az ügyvéd hozzátette: amennyiben a 92 éves férfit elgázoló autós megállt volna, és a KRESZ előírásai szerint megpróbált volna valamilyen formában segíteni, akkor őt segítségnyújtás elmulasztása miatt nem lehetne felelősségre vonni.

Így került az útra a férfi

Az ügyvéd a tragédia előzményeiről elmondta, hogy a 92 éves román férfi egy turistabusszal tartott éppen hazafelé Spanyolországból, ahol dédunokáit látogatta meg. A baleset előtt megálltak az egyik pihenőben az M0-s autóúton, ahonnan az ügyvéd elmondása szerint a férfi azért akart átmenni az autópálya másik oldalára, mert abban az étteremben, amelynél ők parkoltak le, nem volt másfél literes víz, csak félliteres. Ezért döntött úgy a férfi, hogy átmegy a túloldali benzinkútra, ekkor történt a baleset.

Jó volt az egészsége

Balogh Csilla Tünde elmondása szerint férfi korához képest kifejezetten jó egészségügyi állapotban volt: túrázni járt, aktív volt, a spanyolországi útra is egyedül utazott el családtagjaihoz. Ahogy a férfi hozzátartozói is elmondták, az áldozatnak semmilyen egészségügyi problémája nem volt, óramesterként dolgozott, „szép élete volt, igazi jó ember” – fogalmaztak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció