A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást egyelőre ismeretlen tettesek ellen. A két elkövető Albertirsán előbb egy házaspárt, majd két fiatalt támadott meg. A rendőrség közzétette a fényképüket, mutatjuk a cikkben.

Egy házaspárra támadtak

Az ismeretlenek először Albertirsán, a Mikes utcában, maszkot viselve támadtak április 10-én délután egy házaspárra „Ide a táskát!” felkiáltással és késsel fenyegetődzve. A férj dulakodni kezdett egyikükkel, a feleség segítségért kiáltott, mire a támadók elmenekültek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két fiatalt raboltak ki

Később szintén Albertirsán, az Erzsébet téren, maszkot viselve támadtak ugyanezen a napon, késő este két fiatalra „Ide a pénzt!” felszólítással. Egyikük kést tartva adott nyomatékot a követelésnek. A tizenévesek átadták pénzüket és telefonjukat, utóbbiakat a tettesek eldobták.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felvételek a támadókról

A rendőrök felvételeket szereztek be a támadókról, amiket közzé is tettek abban a reményben, hogy mihamarabb horogra akadnak az elkövetők.

Az egyik jómadár

Forrás: police.hu

A másik elkövető

Forrás: police.hu

Így segíthetnek

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a felvételeken látható tetteseket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a  06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívón.

Késsel fenyegetve követelt pénzt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy késsel fenyegetve követelt pénzt egy nőtől egy másik utas a 6-os villamoson szeptember 3-án 17 óra körül. Az asszony átadta pénzét, a tettes pedig leugrott a villamosról és elmenekült. A rablás során senki nem sérült meg. 

Felfegyverkezve elkövetett rablás

A 11. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei perceken belül elfogták a feltételezett elkövetőt. Az 50 éves B. Istvánnál megtalálták az elrabolt pénzt és a bűncselekményhez használt kést. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Rendszeres ellenőrzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közösségi közlekedési eszközök biztonságát, ezért rendszeresen tartanak ellenőrzéseket a frekventált járatokon. A 4-es 6-os villamos vonalát legutóbb augusztus 31-én ellenőrizték, akkor a megállók közelében fogtak el két körözött férfit, azon kívül néhány kisebb szabálysértéssel találkoztak a rendőrök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció